DomovMediji

Poleti iz Ljubljane neposredno na 27 destinacij

V nedeljo, 29. marca, bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red 2015. Potniki bodo lahko do 24. oktobra 2015 z več kot 160 rednimi leti tedensko potovali neposredno na 27 evropskih destinacij. Na ljubljansko letališče z dnevnim leti v Zürich prihaja prevoznik Swiss International Airlines, Adria Airways pa bo letela v Stockholm in Berlin. Turkish Airlines povečuje frekvenco letenja - v Istanbul bo letel desetkrat na teden.

V poletnem voznem redu 2015 bo Ljubljana povezana z več destinacijami kot lani. Od novih rednih letalskih prevoznikov bomo že v nedeljo prvič pozdravili Swiss International Airlines, ki bo dnevno letel v Zurich. Domači prevoznik dodaja novi povezavi v Berlin, kamor bo letel trikrat in Stockholm, kamor bo letel dvakrat tedensko. Turkish Airlines sedmim tedenskim frekvencam dodaja še tri, v Istanbul bo po novem letel desetkrat na teden. V poletni sezoni se na Brnik s štirimi tedenskimi leti v Helsinke vrača tudi Finnair.

Ostali prevozniki ohranjajo isti obseg letenja. Z Air Serbia je desetkrat tedensko mogoče poleteti v Beograd, z Air France pa vsak dan v Pariz. Število letov v London ohranjata nizkostroškovnika easyJet in Wizz Air. Slednji v istem obsegu nadaljuje tudi z leti v Bruselj. Poleti bo Ljubljana petkrat na teden povezana še s Podgorico, kamor leti Montenegro Airlines.

Potniki bodo z osrednjega slovenskega letališča v poletni sezoni lahko potovali z več kot 160 rednimi leti tedensko neposredno na 27 destinacij, ki jih bo zagotavljalo devet rednih letalskih prevoznikov.

Iz Ljubljane ugodno po celem svetu

Osrednje slovensko letališče s konkurenčno ponudbo okoliškim privablja vse več potnikov. Z Brnika je mogoče po privlačnih in konkurenčnih cenah poleteti ne le po Evropi, ampak prek večjih evropskih vozlišč tudi na čezoceanske destinacije. Prevozniki, ki letijo na ljubljansko letališče, mesečno pripravljajo posebne ponudbe letov. Potniki lahko zbrane preverijo na spletu: http://www.lju-airport.si/sl/mediji/4991. Za polet iz Ljubljane v Dubaj bodo na primer odšteli 343 evrov, v Dar es Salaam 456 evrov, Katmandu 476 evrov, Adis Abebo 469 evrov, Bangkok 518 evrov, Colombo 519 evrov in Nairobi 528 evrov.
 

Vozni red rednih linij je dostopen na spodnjih povezavah:
Vozni red ODHODI
Vozni red PRIHODI

Zg. Brnik, 27. 3. 2015