DomovMediji

Vabilo

Evropski državljani bodo 17. februarja kot letalski potniki dobili nove pravice. Tega dne bo po vsej Evropski uniji začela veljati uredba št. 261/2004, ki omogoča večjo zaščito letalskih potnikov v primerih zavrnitve vkrcanja, odpovedi ali velike zamude letov.  Nove pravice evropskih letalskih potnikov so pomemben dosežek Evropske unije, na katerega želimo opozoriti njene državljane in jim novost čimbolj jasno predstaviti.

Zato Vas 17. februarja, ob 14.00 vabimo na novnarsko konferenco, v VIP salon na Aerodromu Ljubljana. Novo uredbo in njen pomen za državljane Evropske unije bodo predstavili:
·         minister RS za promet Janez Božič;
·         vodja Predstavništva evropske komisije v Sloveniji Erwan Fouéré;

·         predsednica Zveze potrošnikov Slovenije Breda Kutin;
·         v.d. direktorice Urada RS za zaščito potrošnikov Barbara Miklavčič.

Na dan, ko bo uredba stopila v veljavo, bodo po vseh državah članicah Evropske unije na pobudo Evropske komisije potekale predstavitve in javni dogodki, s katerimi želi Evropska unija opozoriti na okrepljene pravice letalskih potnikov. Podpredsednica evropske komisije in evropska komisarka za informiranje Margot Wallström bo denimo isti dan na bruseljskem letališču delila zloženke o novih pravicah potnikov in na ta način prispevala k informiranosti državljanov in letalskih potnikov.

Poleg omenjenega dogodka želimo državljane Slovenije in letalske potnike o novih pravicah informirati tudi z  zloženkami, ki jih bomo 17. februarja razdelili  na letališčih po Sloveniji in v potovalnih agencijah, zato da bi bile informacije dostopne kar najširšemu številu potnikov.

Vabimo Vas, da se nam pridružite pri sporočanju te dobre novice najširši slovenski javnosti!