DomovMediji

Festival zabavno letališče privabil 700 obiskovalcev

Minuli vikend smo na stežaj odprli svoja vrata in v zakulisje letališča povabili številne obiskovalce.

V soboto smo za zaposlene na letališču pripravili Festivalu zabavno letališče. Približno 700 obiskovalcev smo očarali s pestrim programom. Najmlajši so se odpravili na potovanje s Piko Nogavičko, spoznavali svet na ustvarjalnih delavnicah, iskali skriti zaklad, pihali velikanske milne mehurčke in se zabavali na napihljivih igralih. Svojo športno pripravljenost so skupaj z olimpijko Brigito Langerholc in olimpionikom Miroslavom Cerarjem lahko preverili na mini olimpijadi Olimpijskega komiteja Slovenije, najbolj pogumni pa so v slogu Petra Prevca in ostalih šampionov skočili na Mini Planici. Z modelarji iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije smo sestavljali papirnata letala.

Delo pilota in stevardese so predstavljali kolegi iz Adrie Airways, letališke policije policisti iz PLP Brnik, opremo vojaka in mobilni radar pa vojaki Slovenske vojske. Od naših služb je bilo mogoče spoznati nadzor manevrskih površin, zimsko službo in njeno opremo, delo na višini ter nakladanje prtljage.

Tistim najbolj radovednim smo skrite kotičke letališča razkrili na vodenih ogledih. Najbolj strastni letalski navdušenci so v hangarju splošnega letalstva lahko pilotirali s člani Kluba virtualnih letalcev Slovenije in si razstava letal in njihovih delov. Dogajanje so še dodatno popestrili odlični animatorji iz Zavoda Enostavno prijatelji in glasbeni nastop Alexa Volaska z bendom.

Kako je Festival doživela ena od obiskovalk si preberite tukaj. Takole pa ga je komentiral vodja kabinskega osebja Adrie Airways: »Pozdravljeni! Danes smo bili pri vas na veselem letališču. Vas trud in izpeljavo dogodka moram iskreno pohvaliti, vsi zelo prijazni, vse "štimalo", otroci so pa tudi tako uživali, da verjetno se spati ne bodo mogli ;-)! Hvala za vse, lep pozdrav, Samo Oblak«

Videposnetek dogodka si lahko ogledate tukaj.

Tudi nedelja je minila v znamenju obiskov. Vodeni ogled smo pripravili za dve skupini srečnežev, ki so si ogled letališča prislužili med skoraj 900 sodelujočimi v nagradni igri »Oglej si zakulisje letališča« na naši Facebook strani. 

 

Zg. Brnik, 4.6.2015