DomovMediji

Zaposleni ponovno tekli za dober namen

V začetku meseca je na budimpeškem letališču ponovno potekal dobrodelni tek Runway Run 3.0. Mednarodnega športnega spektakla se je udeležilo več kot 920 predstavnikov letalskih prevoznikov, letališč in drugih organizacij s področja aviacije. Barve Aerodroma Ljubljana so letos zastopali: Robert Rauch, Damjan Kepic, Nina Struna, Damjana Praprotnik in Boris Možek, ki so se skupaj z ostalimi tekmovalci borili za kar osem prestižnih naslovov in lovorik.

Za najhitrejšo letalsko družbo na svetu so ob koncu desetkilometrske dobrodelne preizkušnje proglasili SWISS, katerega ekipa je ciljno črto prečkala že po 31 minutah. Poleg švicarske letalske družbe so se teka izmed letalskih prevoznikov udeležili še: Wizz Air, Air Canada Jazz, Aeroflot, Air France, Brussels Airlines, Qatar Airways, SkyWest Airlines, Singapore Airlines, Finnair, Ethiopian Airlines, Monarch Airlines, LOT Polish Airlines, Turkish Airlines, Emirates in lani zmagovalna letalska družba Aer Lingus. Naslov najhitrejšega predsednika uprave je šel tokrat v roke Andreasa Wobiga iz Small Planet Airlines. Med letališči pa se je najbolje odrezalo poljsko letališče iz Wroclawa. Nagrado »Fastest Aviation Enterprise« za katero se je potegovala vrsta s potniškim prometom povezanih podjetji (vključno s sponzorjem Airbusom) je na koncu osvojilo podjetje Gebr. Heinemann.

Vsi udeleženci tekmovanja so prejeli t. i. »Bron's Medal«, poimenovano po Brontë “Bron” Hogan, 12-letni hčerki urednika www.anna.aero Paula Hogana, ki je leta 2011 po petletnem boju izgubila bitko z levkemijo. Izkupiček od prijavnin je šel tudi letos v dobrodelne namene. Tokrat so ga organizatorji namenili madžarski organizaciji Suhanj! in dobrodelni ustanovi Anthony Nolan, ki se ukvarja z zagotavljanjem kostnega mozga za bolnike z levkemijo.

46 zaposlenih Aerodroma Ljubljana bo ponovno teklo oktobra, ko se bodo udeležili Volkswagen 20. Ljubljanskega maratona.

Zg. Brnik, 18. 9. 2015