DomovMediji

Nov turistično informacijski center

Na "prihodih" je začel delovati nov Turistični informacijski center. Odprtje TIC na letališču Brnik je ena od prvih uspešno zaključenih nalog v okviru projekta »Turistična destinacija Ljubljana razvoj organizacijskih struktur«. Sredstva za ta projekt so pridobljena na razpisu sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj-ESSR, ukrep 1.2 : Spodbujanje razvoja turističnih destinacij.

TIC na Brniku je odprt vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 11.00 in 17.30 uro, ob sobotah pa med 11.00 in 16.30 uro. Prijazna informatorka posreduje splošne in turistične informacije, na voljo so jim tudi številni prospekti ter ostali brezplačni materiali. Novo storitev na Aerodromu Ljubljana so že v prvih dneh koristili številni potniki, predvsem turisti.

Veliko zanimanje turistov

TIC na letališču je že četrti v nizu turistično informacijskih centrov, ki delujejo pod okriljem Zavoda za turizem Ljubljana. Vključen je v projekt, ki je skupen ne le Aerodromu Ljubljana in Zavodu za turizem Ljubljana, temveč tudi ostalim trem članicam GIZ SPOT. Temeljni namen je nudenje integralnih turističnih informacij na točki, kjer je to najbolj pomembno; vsem, ki ob prihodu v Slovenijo še niso rezervirali nastanitev, prevoza in drugih turističnih storitev.

Brnik, 4. julij 2005