DomovMediji

V zimskem voznem redu z Brnika neposredno na 21 destinacij

V nedeljo bo v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red 2015/2016. Potniki bodo lahko z Brnika do 26. marca 2016 z več kot 180 rednimi leti tedensko potovali neposredno na 21 destinacij v 20 držav.

V zimskem voznem redu 2015/2016 bo ljubljansko letališče povezano z več destinacijami in tedenskimi leti kot lani. Domači prevoznik ohranja novo povezavo iz poletnega voznega reda v Berlin, kamor bo tudi pozimi letel trikrat na teden. Adria Airways bo sicer v zimskem času neposredno letela na 18 destinacij (Amsterdam, Bruselj, Kopenhagen, Pariz, Frankfurt, Istanbul, München, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Moskva, Podgorica, Tirana, Berlin, Zürich, Dunaj in Varšava).

Tuji redni letalski prevozniki v zimski sezoni ohranjajo iste destinacije kot poleti. Z dvanajstimi leti na teden se lahko potniki iz Ljubljane s prevoznikom Air Serbia odpravijo v Beograd, Turkish Airlines vsak dan leti v Istanbul, s prevoznikom Air France pa lahko potniki šestkrat tedensko poletijo v Pariz. Nizkocenovnika easyJet in Wizz Air bosta tudi pozimi letela v London, prvi vsak dan na letališče Stansted in drugi petkrat tedensko na letališče Luton. Wizz Air bo trikrat tedensko letel še na letališče Bruselj - Charleroi. Montenegro Airlines bo šestkrat na teden Ljubljano povezoval s Podgorico. S Swissom bo mogoče v Zürich pozimi leteti štirikrat tedensko. Proti koncu zimske sezone, natančneje 1. marca, bo poljski letalski prevoznik LOT vzpostavil povezavo z Varšavo, kamor bo letel petkrat tedensko.

Število čarterskih povezav bo primerljivo z lanskim. Najpogostejši zimski čarterski povezavi ostajata Egipt in Turčija, kamor lete v sodelovanju s turističnimi agencijami opravlja Adria Airways.

ODHODI ZIMA 2015/2016

PRIHODI ZIMA 2015/2016

Strma rast prometa

Osrednje slovensko letališče s konkurenčno ponudbo okoliškim privablja vse več potnikov. Prek večjih evropskih vozlišč je mogoče iz Ljubljane ugodno poleteti tudi na čezoceanske destinacije. Potniki lahko ugodne ponudbe vseh letalskih prevoznikov preverijo na: http://www.lju-airport.si/sl/mediji/4991.

V prvih devetih mesecih leta 2015 smo v javnem potniškem prometu na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana zabeležili 1.135.578 potnikov, kar je kar 10,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Rast števila potnikov je večja kot pri ostalih tekmecih v regiji. Ljubljanskemu letališču sledijo: Zagreb s 6,7, Gradec s 5,7, Benetke z 1,7 in Celovec z 1,5 odstotka več potnikov ter Trst z 0,5 odstotka potnikov manj kot lani. 

Zg. Brnik, 23. 11. 2015