DomovMediji

Ekipa ljubljanskega letališča do bronastega odličja

Prejšnji teden je v Budimpešti potekalo prvo  mednarodno tekmovanje varnostnikov - RTG operaterjev. Na "International Security Controller Competition" je blestela tudi ekipa Letališča Ljubljana in dosegla 3. mesto. Organizator tekmovanja je bilo letališče v Budimpešti (Budapest Airport). Barve ljubljanskega letališča so zastopali Robert Omerza, Borut Kogoj in Peter Zajc, ki so zaposleni pri dolgoletnem poslovnem partnerju Aerodroma G4S d.o.o, ki na ljubljanskem letališču opravlja storitve varovanja civilnega letalstva. Sem sodijo varnostni pregledi potnikov in njihove ročne prtljage, oddane prtljage, pregled tovora in patruliranje na območju letališča.

 

Samo tekmovanje je bilo sestavljeno iz treh disciplin. V prvi so se pomerili v prepoznavanju prepovedanih predmetov v ročni prtljagi s pomočjo RTG naprave, druga je zajemala poznavanje trenutne evropske zakonodaje s področja varovanja civilnega letalstva, v tretji disciplini pa so varnostniki odkrivali prepovedane predmete pri osebah/potnikih in v njihovi ročni prtljagi.

 

Odlična uvrstitev je nedvomno eden od pokazateljev najvišjih standardov kakovosti storitev varovanja civilnega letalstva na ljubljanskem letališču. Za doseženo 3. mesto je tekmovalcem v imenu Aerodroma Ljubljana čestital tudi poslovodni direktor g. Zmago Skobir, čestitkam pa se seveda pridružujemo vsi sodelavci.
 

Zg. Brnik, 4. 12. 2015