DomovMediji

Z nabirkami do sredstev za izobraževanje socialno ogroženih otrok

Novo leto smo na letališču začeli dobrodelno – s skupnim dogodkom Rotary klubov Zgornji Brnik in Ljubljana Grad ter Aerodroma Ljubljana. Ob tej priložnosti je bil Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje izročen ček v vrednosti 6.200 evrov. Sredstva bodo razporejena med socialno ogrožene otroke za potrebe šolanja in izvajanje obšolskih dejavnosti.

Rotary klub Zgornji Brnik in Rotary klub Ljubljana Grad, sta leta 2013 dala pobudo za projekt »Z znanjem v svet« ter v sodelovanju z Aerodromom Ljubljana na ljubljanskem letališču takrat postavila štiri nabirke, v katere lahko potniki in obiskovalci oddajo sredstva za izobraževanje otrok, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin.
V minulih dneh so rotarijci nabirke, v katerih se je v dveh letih nabralo precej novcev in bankovcev kar 71 različnih svetovnih valut, izpraznili. Skrbno so prešteli zbrana sredstva, ki jih je bilo za 4.800 evrov. To vsoto, oplemeniteno s 400 evri, zbranimi z dražbo zanimivih primerkov bankovcev, ter dodatnimi 1.000 evri donacije Aerodroma Ljubljana, so na včerajšnjem dogodku rotarijcev, ki se ga je kot častni gost udeležil tudi ambasador Združenih držav Amerike, Brent R. Hartley, predali Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Skupaj se je tako zbralo 6.200 evrov, namenjenih nakupu šolskih potrebščin in izvedbi obšolskih dejavnosti za socialno ogrožene otroke.

Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, d. o. o., je zadovoljen z zbrano vsoto, na včerajšnjem srečanju v pritličju nonschengenskega dela potniškega terminala, pa je izrazil upanje, da se bo projekt nadaljeval in plemenitil. Ob tem je dodal, da se s tem nikakor ne bi smeli zadovoljiti. »Naša dolžnost je, da si stalno prizadevamo za zmanjševanje socialne ogroženosti otrok in da takšne nabirke sploh ne bi bile več potrebne.« Obema kluboma se je zahvalil za pobudo in izvedbo projekta.

Potnike in obiskovalce letališča vabimo, da v nabirke, ki so postavljene na različnih mestih po potniškem terminalu, prispevajo za otroke iz socialno ogroženih družin in jim pomagajo omogočiti potrebno izobrazbo ter s tem boljšo prihodnost. Nabirke bomo ponovno izpraznili čez eno leto.

Brnik, 13. januar 2016