DomovMediji

10. obletnica letov Turkish Airlines v Istanbul

Mineva 10 let, odkar je prevoznik Turkish Airlines z ljubljanskega letališča začel z letenjem v Istanbul. Povezava je bila vzpostavljena 16. januarja 2006. V 10 letih je s Turkish Airlines prek ljubljanskega letališča potovalo skoraj pol milijona potnikov.

Prevoznik Turkish Airlines sodi med najpomembnejše partnerje Aerodroma Ljubljana. Z vstopom Turkish Airlines na slovenski trg so se z ljubljanskega letališča močno izboljšale možnosti za potovanja po Balkanu, na Bližnji in Daljni Vzhod ter v Afriko. Njihova mreža poletov se nenehno razvija in dopolnjuje, posebej v zadnjem času pa so poleg naštetega zelo zanimive njihove povezave z Združenimi državami Amerike.

Od 16. januarja 2006 do danes je s Turkish Airlines prek Brnika potovalo že skoraj pol milijona potnikov. V zimskem voznem redu 2015/2016 je mogoče z njimi leteti v Istanbul vsak dan z letali Airbus 319 ali 320. V poletnem voznem redu, ki stopi v veljavo 27. marca 2016, pa se bo število letov povečalo na 14 na teden, torej dva na dan.
Prek njihovega vozlišča na istanbulskem letališču Atatürk je mogoče pot nadaljevati na številne svetovne destinacije. Dostop do še bogatejše mreže letov omogočajo prek članstva v združenju prevoznikov Star Alliance. Povpraševanje po letih Turkish Airlines je veliko med potniki, ki želijo potovati med Ljubljano in Istanbulom, ter tistimi, ki svoje potovanje od tam nadaljujejo na nadaljnje destinacije. Ocenjuje se, da je naj tej povezavi takšnih potnikov več kot polovica.

Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, je prelomnico pospremil z besedami: »Obdobje 10 let nazorno kaže, da je Turkish Airlines trden in izjemno pomemben partner Aerodroma Ljubljana. Turkish Airlines za nas ni pomemben samo zaradi števila potnikov, ki jih konstantno povečuje, temveč tudi zato, ker preko letališča Ata Türk v Istanbulu ponuja konkurenčne poslovne in turistične povezave v Azijo in Afriko, vse bolj zanimiv pa postaja tudi za potovanja na Zahod. S svojo kakovostjo, vedno boljšo mrežo poletov in cenovno konkurenčnostjo Turkish Airlines pomembno vpliva na konkurenčnost ljubljanskega letališča v primerjavi z okoliškimi. Za to jim ob 10. obletnici čestitamo, se zahvaljujemo in se veselimo nadaljnjega uspešnega sodelovanja!«

Posebno ponudbo letov po ugodnih cenah z Turkish Airlines iz Ljubljane si lahko ogledate na povezavah http://www.turkishairlines.com/en-si/ in http://www.lju-airport.si/sl/mediji/4991 

Brnik, 18. 1. 2016