DomovMediji

LOT od 1. marca iz Ljubljane v Varšavo 

 Zg. Brnik, 11. 2. 2016 – S 1. marcem 2016 prevoznik LOT Polish Airlines vzpostavlja neposredno letalsko povezavo med Ljubljano in Varšavo. Prek svojega središča v poljski prestolnici bo potnikom Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana omogočal lete tudi do številnih drugih destinacij v Evropi, v Severno Ameriko in Azijo. Novo letalsko povezavo sta družbi LOT Polish Airlines in Aerodrom Ljubljana včeraj predstavili na novinarski konferenci.

Na ljubljansko letališče 1. marca 2016 prihaja nov letalski prevoznik, LOT Polish Airlines, ki bo potnikom vsak teden ponujal šest letov v Varšavo. S pogostimi leti in prikladnim urnikom letenja bo LOT potnikom Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana omogočal dostop do razvejane mreže letov po vsem svetu. Z njim bodo potniki lahko poleteli do vseh pomembnih evropskih mest, v Peking in v tri večja severnoameriška mesta.

“S kakovostnimi storitvami in individualnim pristopom do potreb potnikov iz Ljubljane želi LOT postati njihova prva izbira za potovanja v Toronto, New York, Chicago ali Peking. Za let v Varšavo bodo porabili manj kot dve uri, v Severno Ameriko pa bodo prispeli v le 13 urah, zahvaljujoč prikladnemu urniku letenja in kratkemu času, potrebnemu za prestop na našem središču v Varšavi, letališču Warsaw Chopin Airport. Slovenskim potnikom tako ne bo več treba potovati prek prenatrpanih in zapletenih velikih zahodnoevropskih letalskih vozlišč,” je na novinarski konferenci povedal Adrian Kubicki, direktor korporativnega komuniciranja v LOT Polish Airlines.

Ob ponedeljkih, sredah in sobotah bo letalo poljskega nacionalnega prevoznika z Brnika vzletelo ob 13:35, ob torkih, petkih in nedeljah pa ob 17:05. S pozno popoldanskimi leti bodo potniki v Varšavi ujeli večerni val poletov do poljskih in evropskih mest, npr. Krakova, Gdanska, Rige, Amsterdama, Londona, Bruslja in številnih drugih. Podrobnejši vozni red je na voljo v povezavi.

»Prestopni čas na povezovalnem letu v Kopenhagen je le 45 minut. To ni nekaj, kar le obljubljamo, ampak zagotavljamo. Ljubljanski potniki si zaslužijo prevoznika, ki jim bo približal številne svetovne  desinacije. Ker so njihove možnosti omejene, želimo dvigniti raven storitev in jim ponuditi popolnoma novo potovalno izkušnjo, « dodaja Kubicki.

Vzpostavitev letov prevoznika LOT je z naslednjimi besedami pozdravil veleposlanik Poljske v Sloveniji, njegova ekscelenca g. Paweł Czerwiński: “Direktna letalska povezava je ključnega pomena za odnose med državama, ki sta, v smislu razdalje, skoraj sosedski. Poljaki in Slovenci se še vedno premalo poznajo, čeprav je sodelovanje med državama na številnih področjih z vsakim letom intenzivnejše. Vrednost blagovne menjave tako že presega 1,3 milijarde evrov, za rast pa je še veliko prostora. Varšava je izjemno zanimiva turistična destinacija, tudi za nekajdnevni izlet. Ponuja odlična gledališča, koncerte in kulturni-zgodovinske znamenitosti, moderne interaktivne muzeje, izjemno bogato kulinariko, disko klube in še mnogo več.«

LOT bo vse lete med Ljubljano in Varšavo opravljal z modernim in tehnološko dovršenim turbopropelerskim letalom bombardier, ki je med potniki priljubljeno zlasti zaradi svoje prostornosti in tihosti. Do čezoceanskih destinacij LOT leti z Boeingovim letalom 787 Dreamliner. 

Mag. Janez Krašnja, vodja službe letaliških storitev na Aerodromu Ljubljana, je prihod novega letalskega prevoznika pozdravil z naslednjimi besedami: »Še pred poletnim voznim redom se mreža letov z ljubljanskega letališča širi. Veselimo se prihoda novega prevoznika LOT, ki predstavlja pomembno dopolnitev ponudbe rednih letov. Prepričani smo, da bo zanimiva za številne potnike, bodisi v poslovne bodisi v turistične namene. Poleg pogostih neposrednih letov v Varšavo in naprej po Evropi bodo lahko izkoristili LOT-ove čezoceanske lete, s kratkimi prestopnimi časi. Ocenjujemo, da bo na novi povezavi potovalo približno 30.000 potnikov letno.«

Ljubljana je ena izmed prvih destinacij, na katerih LOT vzpostavlja nove lete po formalno zaključenem in uspešno izvedenem procesu prestrukturiranja. Slovenski trg je za prevoznika zanimiv zaradi poslovnih potnikov in naraščajočega števila turistov. Sočasno s poleti v slovensko prestolnico poljski prevoznik vzpostavlja še nekaj drugih zanimivih letalskih povezav, med drugim v Luksemburg, Atene, Bejrut in Nico.

Letalske vozovnice lahko potniki kupijo na spletni strani prevoznika, www.lot.com, s pomočjo njihove mobilne aplikacije, kontaktnega centra ali prek drugih prodajnih kanalov. 

Do uradnih fotografij LOT-ove flote, proizvodov in storitev lahko dostopate na povezavi http://corporate.lot.com/pl/en/media-library.