DomovMediji

V poletnem voznem redu neposredno na 29 destinacij, Aegean Airlines od junija v Atene

V nedeljo bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red 2016. Potniki bodo lahko z Brnika od 27. marca 2016 potovali z več kot 220 rednimi leti na teden neposredno na 29 destinacij v 22 držav. Od 1. marca je vzpostavljena nova letalska povezava poljskega prevoznika LOT med Ljubljano in Varšavo. Adria Airways bo aprila začela leteti v Köln, junija pa bo redne lete v Atene vzpostavil grški Aegean Airlines. 

V poletnem voznem redu 2016 bo ponudba rednih letov z ljubljanskega letališča večja kot lani. Domači prevoznik z 20. aprilom vzpostavlja novo povezavo v Köln, kamor bo letel trikrat tedensko. Adria Airways bo sicer v okviru novega voznega reda letela neposredno še na 19 drugih destinacij (Amsterdam, Berlin, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Kopenhagen, London, Manchester, Moskva, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Stockholm, Varšava in Zürich).


Nove povezave: LOT v Varšavo, Adria Airways v Köln, Aegean Airlines v Atene
Od 1. marca 2016 naprej Ljubljano z Varšavo šestkrat na teden povezuje LOT Polish Airlines. Po zimskem premoru se na ljubljansko letališče vrača Finnair, ki bo v Helsinke letel petkrat tedensko. Ostali tuji redni letalski prevozniki v poletni sezoni ohranjajo destinacije iz zimskega voznega reda. Turkish Airlines, ki letos obeležuje 10. obletnico letov v Slovenijo, bo povezavo v Istanbul okrepil z 10 na 14 letov tedensko, torej dva na dan. Potniki se lahko iz Ljubljane s prevoznikom Air Serbia s 14 leti na teden odpravijo v Beograd, s prevoznikom Air France pa vsak dan v tednu poletijo v Pariz. Nizkocenovnika easyJet in Wizz Air bosta tudi poleti letela v London, prvi vsak dan na letališče Stansted in drugi štirikrat tedensko na letališče Luton. Wizz Air bo dvakrat tedensko letel še na letališče Bruselj - Charleroi. Montenegro Airlines bo šestkrat na teden Ljubljano povezoval s Podgorico. S 15. junijem na ljubljansko letališče prihaja nov redni prevoznik, grški Aegean Airlines, ki bo dvakrat tedensko letel v Atene.

Število čarterskih povezav bo primerljivo z lanskim. Trenutna napoved čarterskih letov kaže, da bo poleti mogoče leteti na 21 destinacij s sedmimi letalskimi prevozniki.

ODHODI POLETJE 2016
PRIHODI POLETJE 2016Z Brnika ugodno po celem svetu
Osrednje slovensko letališče s konkurenčno ponudbo okoliškim privablja vse več potnikov. Prek večjih evropskih vozlišč je mogoče iz Ljubljane ugodno poleteti tudi na številne čezoceanske destinacije. Potniki lahko ugodne ponudbe vseh letalskih prevoznikov preverijo na: http://www.flyljubljana.si/ugodnosti-za-vas/ugodnosti-letalskih-druzb.  

Leta 2015 je prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana potovalo 10 odstotkov več potnikov kot leto pred tem, letos pa na področju javnega potniškega prometa beležimo zmerno rast.

Začeli s posodobitvami terminala
Aerodrom Ljubljana bo do leta 2018 izboljšal potniško izkušnjo na ljubljanskem letališču. V obstoječem potniškem terminalu so že v teku prva obnovitvena dela, ki bodo še pred poletjem, ko beležimo vrhunec potniškega letalskega prometa, omogočila večjo pretočnost varnostno-kontrolne točke, nekoliko povečana pa bo tudi avla za prijavo na let.
Po koncu sezone in v letu 2017 bomo s posodobitvami nadaljevali. Med glavnimi spremembami bodo: prestavitev varnostno-kontrolne točke na novo lokacijo, nova sortirnica za prtljago v odhodu ter tehnološka posodobitev sortirnice za prtljago v prihodu, povečanje avle za prijavo na let, preureditev prostorov, namenjenih trgovski in gostinski dejavnosti ter povečanje trakov za prevzem prtljage.

Brnik, 24. 3. 2016