DomovMediji

EasyJet bo okrepil povezavo z Londonom

Britanski nizkostroškovni letalski prevoznik easyJet bo okrepil letalsko povezavo iz Ljubljane v London. Od 26. maja naprej bo z ljubljanskega letališča v britansko prestolnico letel devetkrat tedensko (prej sedemkrat).

EasyJet, eden vodilnih letalskih prevoznikov v Evropi, bo s koncem maja okrepil letalsko povezavo med Ljubljano in Londonom. Od 26. 5. naprej bodo lahko potniki vsak četrtek in nedeljo v britansko prestolnico (letališče Stansted) potovali dvakrat na dan, tudi z večernim letom (prej le v dopoldanskem času). Nizkocenovnik trenutno lete v London ponuja vse dni v tednu, enkrat na dan.    

Vozni red

Britanski prevoznik vse lete z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana opravlja z letali Airbus A319 in A320. Enosmerne vozovnice iz Ljubljane v London so potnikom na voljo že od 22 evrov naprej. Vozovnice je mogoče kadarkoli kupiti na spletni strani prevoznika, www.easyjet.com, dve uri in pol pred odhodom letala pa tudi na okencu easyJeta na ljubljanskem letališču.  

EasyJet je prvi nizkostroškovni prevoznik, ki je vzpostavil lete v Slovenijo. Na ljubljansko letališče brez prekinitev leti že vse od 28. aprila 2004. Letalska povezava med Brnikom in londonskim letališčem Stansted je med potniki izjemno priljubljena že od vsega začetka, easyJet pa velja za enega najbolj zanesljivih poslovnih partnerjev Aerodroma Ljubljana, ki je pomembno vplival na povečanje števila britanskih turistov v Sloveniji in na prepoznavnost naše države na svetovnem turističnem zemljevidu. Letalska povezava med Ljubljano in Londonom po številu prepeljanih potnikov med vsemi povezavami iz Ljubljane zaseda prvo mesto (v letu 2015 smo na tej relaciji oskrbeli 150.000 potnikov). 

 

Po podatkih statističnega urada RS se Združeno kraljestvo glede na število prenočitev v Sloveniji med vsemi evropskimi državami uvršča na šesto mesto in narašča. V letu 2015 je več kot 88.000 britanskih turistov v Sloveniji ustvarilo več kot 260.000 nočitev, v povprečju pa so se pri nas zadržali tri dni. Naša dežela jih privlači s pestro ponudbo aktivnih počitnic v vseh letnih časih, zadnja leta je opaziti tudi vedno večje število skupin mladih, ki si nadejajo v Sloveniji doživeti nepozabno zabavo za fantovščino ali dekliščino. Za mnoge britanske potnike pa je ljubljansko letališče prestopna točka za potovanja po Balkanu. Nedvomno bo okrepljena letalska povezava dobrodošla pridobitev tudi za potnike, ki so namenjeni v London. Drugo najbolj obiskano turistično destinacijo na svetu letno obišče več kot 17 milijonov ljudi. V živahno metropolo s številnimi turističnimi atrakcijami se prek ljubljanskega letališča letno odpravi približno 70 tisoč Slovencev in prebivalcev iz zaledij sosednjih držav. Številni izmed teh bogato mrežo povezav londonskih letališč izkoristijo za nadaljevanje poti po celem svetu. Potniki z Brnika v London lahko poletijo še z nizkostroškovnikom Wizzair (London Luton) in Adrio Airways (London Gatwick).  

Nizkocenovni prevoznik easyJet leti na več kot 800 destinacij in v več kot 30 držav po svetu. V svoji floti ima 200 airbusovih letal in zaposluje več kot 10.000 ljudi. Lani je prepeljal več kot 70 milijonov potnikov.

Zg. Brnik, 25. maj 2016