DomovMediji

Turkish Airlines kmalu dvakrat dnevno iz Ljubljane v Istanbul

Turkish Airlines bo z 31. majem okrepil letalsko povezavo iz Ljubljane v Istanbul. Po novem bodo potniki z Brnika z njim lahko poleteli dvakrat dnevno (trenutno prevoznik ponuja 12 tedenskih letov). Turški prevoznik letos obeležuje 10 let od vzpostavitve letalske povezave s Slovenijo, v tem času je med Slovenijo in Turčijo prepeljal okoli pol milijona potnikov. Ob tej priložnosti smo na letališču pripravili manjšo slovesnost za potnike in vodni krst njihovega letala.

Letalski prevoznik Turkish Airlines bo z 31. majem povečal frekvenco letov med Ljubljano in Istanbulom. Potniki se bodo v okviru novega voznega reda prevoznika v Istanbul lahko odpravili dvakrat dnevno, trenutno jim je na voljo 12 letov tedensko.

Vozni red

Napovedan povečan obseg letenja in okrogli jubilej prevoznika smo na ljubljanskem letališču obeležili z vodnim krstom letala v prihodu in manjšo slovesnostjo. Ob izkrcanju iz letala so potniki smo potnike presenetili z nastopom Folklorne skupine Kamnik, po prevzemu prtljage pa še s torticami v barvah Turkish Airlines.  

"Pred desetimi leti je Turkish Airlines na naše letališče začel leteti trikrat tedensko. V tem obdobju je konstatno povečeval in izboljševal ponudbo. Nedvomno gre za enega najbolj zanesljivih partnerjev Aerodroma Ljubljana, ki je ogromno prispeval h konkurenčnosti ponudbe na ljubljanskem letališču. Iskrena hvala za dobro sodelovanje in čestitke ob obletnici!". S temi besedami je jubilej pospremil Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana.  

Nesih Gümüş, generalni direktor slovenske pisarne pri Turkish Airlines, je ob jubileju poudaril: »Naše storitve so še posebej zanimive za poslovne potnike in turiste, ki potujejo v Azijo, saj ima družba dobre povezave z Bližnjim in Daljnim vzhodom ter ZDA. Število teh potnikov narašča iz leta v leto. Velik poudarek pa namenjamo tudi promociji Slovenije na tujih trgih in si prizadevamo, da bi naše lete uporabljali turisti, ki želijo obiskati Slovenijo«.

»Leti iz Ljubljane so v obdobju od našega vstopa na slovenski trg vodili do tesnejšega povezovanja Slovenije in Turčije na področju turizma, kulture in gospodarstva, na kar smo upravičeno ponosni. Številnim potnikom so postali izhodiščna ali vmesna točka do 292 krajev v kar 115 državah sveta, kamor leti Turkish Airlines, družba pa je ob tem že petič zapored prejela prestižno nagrado najboljšega letalskega prevoznika v Evropi z najboljšimi storitvami »cateringa« v poslovnem razredu. Povečanje števila tedenskih letov iz Ljubljane s treh v letu 2006 na 14 letos in občutno zmanjšanje čakalnih časov ob boljših povezavah je dober pokazatelj, da delamo dobro in hkrati zaveza k nadaljnjemu doseganju odličnosti na vseh ravneh našega poslovanja,« pa je dodal Ziya Taşkent, višji podpredsednik pri Turkish Airlines, odgovoren za Bližnji vzhod, Srednjo, Južno in Vzhodno Evropo ter Kavkaz.

Turkish Airlines z ljubljanskega letališča prek Istanbula potnikom omogoča lete po vsem svetu, ki so velikokrat na voljo tudi po promocijskih cenah. Ob jubileju je prevoznik pripravil še posebej široko ponudbo ugodnih letov. Preverite jih lahko na povezavi www.flyljubljana.si, kjer boste vsak teden našli tudi sveže promocijske ponudbe ostalih prevoznikov z ljubljanskega letališča.

***

O družbi Turkish Airlines:

Turkish Airlines je četrti največji letalski prevoznik po številu povezav na svetu. Število slednjih sicer hitro narašča, z 10,3 milijona v letu 2002 na skoraj 62 milijonov v letu 2015 oziroma pričakovanih 72,04 milijona letos in 120 milijonov do leta 2023. Družba leti v 292 krajev v 115 državah sveta, kar je tudi največje število držav med vsemi letalskimi družbami na svetu. Med Slovenijo in Turčijo je v desetih letih prepeljala okoli pol milijona potnikov. Letos predvideva 100.000 potnikov, ki jim je Istanbul bodisi končna ali transferna destinacija. V svoji floti ima trenutno več kot 300 letal. Turkish Airlines je bil petkrat zapored nagrajen kot najboljši letalski prevoznik s strani uglednega neodvisnega spletnega portala Skytrax, kjer potniki ocenjujejo storitve letalskih družb z vsega sveta.