DomovMediji

Z Aegean Airlines iz Ljubljane v Atene in naprej po Grčiji

Aegean Airlines, največji grški letalski prevoznik, s 15. junijem vzpostavlja letalsko povezavo med Ljubljano in Atenami. Na tej relaciji bo letel dvakrat tedensko, vse do konca septembra 2016, in potnikom z rednimi leti poleg prestolnice približal tudi destinacije v notranjosti Grčije in na njenih otokih. Prevoznik bo z leti na Krf in Rodos dopolnil tudi ponudbo čarterskih letov z ljubljanskega letališča.

Raziskovanje barvite Grčije bo potnikom ljubljanskega letališča kmalu korak bližje. Aegean Airlines, največji grški letalski prevoznik in član združenja Star Alliance, bo Ljubljano z Atenami od 15. junija do konca septembra 2016 povezoval dvakrat tedensko.

V eno najstarejših mest na svetu bodo potniki lahko poleteli že od 64 evrov naprej (cena enosmerne vozovnice s taksami), od tam pa prav tako ugodno naprej na številne destinacije v notranjosti Grčije in na njenih otokih (npr. Santorini, Samos, Kos, Heraklion, Thessaloniki), po Balkanu, Turčiji in na Bližnjem Vzhodu.

Dan

Linija

Lokalni čas

Sreda

Ljubljana – Atene

09:55 -13:00

Sreda

Atene - Ljubljana

08:15 -09:15

Sobota

Ljubljana – Atene

17:15 -20:20

Sobota

Atene - Ljubljana

15:35 -16:35


Podrobni vozni red letov je na voljo tukaj. Redne in čarterske lete bo prevoznik opravljal s 174-sedežnim letalom airbus A320. Potniki lahko rezervacijo in nakup vozovnic opravijo na spletni strani prevoznika, www.aegeanair.com.

Grčija je izjemno priljubljena počitniška destinacija med domačimi in tujimi potniki ljubljanskega letališča. Prevoznik bo zato s čarterskimi leti na Krf in Rodos pomembno okrepil povezljivost Brnika z grškimi otoki.

Poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, Zmago Skobir, je ob vzpostavitvi povezave delaj: “Izjemno se veselimo nove povezave med Ljubljano in Atenami. Prepričan sem, da bo med našimi potniki zelo priljubljena. Novi redni leti v osrčje Grčije jim bodo omogočili enostavnejši in hitrejši dostop do živahne starodavne, a moderne prestolnice ali potovanja na številne destinacije v prevoznikovi mreži letov naprej iz Aten.”

Atene so eno izmed najstarejših mest na svetu, saj zgodovinski zapisi o njem segajo okoli 3400 let v preteklost. V antični Grčiji so bile Atene središče umetnosti, učenja in filozofije, dom Platonove Akademije in Aristotelovega liceja, pogosto pa jih označujemo kot zibelko zahodne civilizacije in demokracije. Danes so svetovljanska metropola in središče gospodarskega, finančnega, industrijskega, političnega in kulturnega življenja Grčije. 

Zg. Brnik, 14. 6. 2016