DomovMediji

Obvestilo o ovirah v prometu v soboto, 30. julija 2016

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi obiska predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina in slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane promet močno oviran. Udeležencem v prometu se svetuje, da na območju Ljubljane in Gorenjske ta dan ne načrtujejo potovanj  oz. svojo udeležbo v prometu prilagodijo situaciji ter se nanjo pravočasno pripravijo. Posebej v začetku popoldneva in pozno popoldne ali v večernih urah bo močno oviran oz. zaprt dostop do letališča. Potnikom in obiskovalcem letališča zato svetujemo, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

Sveže informacije o cestnih zaporah bodo vseskozi na voljo na spletni strani Policije, o njih pa bo sproti obveščal tudi Prometno-informacijski center

Ob prihodu in odhodu letala predsednika Putina bo prihajalo do krajših omejitev obratovanja letališča, zaradi česar so možne krajše zamude. Obratovanje letališča bo omejeno pol ure pred predvidenim pristankom letala predsednika Putina do odhoda kolone vozil s policijskim spremstvom z območja letališča ter zvečer pol ure pred predvidenim poletom letala do njegovega odhoda iz zračnega prostora Republike Slovenije.

Daljše zamude, odpovedi letov ali druge posebnosti v letalskem prometu zaradi omenjenega obiska niso pričakovane.

Morebitne spremembe, dopolnitve in posebnosti bomo sproti objavljali na spletni strani www.lju-airport.si ter na Facebook strani Aerodroma Ljubljana.

Letak DARS: Gorenjska avtocesta - Izognite se zastojem