DomovMediji

Izjemni športni dosežki zaposlenih Aerodroma Ljubljana

Aerodrom Ljubljana spodbuja športno udejstvovanje svojih zaposlenih. Finančno podpiramo udeležbo sodelavcev na nekaterih večjih športnih prireditvah ter jih na ta način spodbujamo k bolj zdravemu načinu življenja in redni telesni aktivnosti.

Zaposleni Aerodroma Ljubljana so se letos spopadli že z najrazličnejšimi športnimi izzivi. Januarja so se udeležili dobrodelnega Lions bowling turnirja, se maja v okviru prireditve Pohod ob žici podali na tek trojk po ljubljanskih ulicah in junija vrteli pedala na 35. Maratonu Franja BTC City 2016.

Alenka Pavc, foto: Tina DoklPosebej ponosni smo na našo sodelavko, ultramaratonko Alenko Pavc (na fotografiji).  Letos se je ponovno udeležila ultramaratona UPT (ultra pušeljc trail) in osvojila prvo mesto. Na več kot 100 kilometrov dolgo tekaško preizkušnjo, v okviru katere je moralo približno 80 tekmovalcev premagati 6000 metrov vzponov in prav toliko spustov, se je podala drugič. Lansko leto je posegla po bronastem odličju, letos pa si je okoli vratu nadela najžlahtnejšega. Za izjemnim dosežkom se skrivajo ure trdega dela.  

V začetku julija je v Novem Sadu potekalo deveto evropsko košarkarsko prvenstvo za veterane. Prvič se ga je udeležila tudi slovenska ekipa, ki je v kategoriji nad 45 let osvojila odlično drugo mesto. Nepogrešljiv član slovenske izbrane vrste je bil tudi naš sodelavec Edo Golob. Košarkarjem je na poti do odlične uvrstitve z manjšo donacijo pomagal tudi Aerodrom Ljubljana.

V drugi polovici leta zaposlene čaka še kar nekaj zanimivih tekaških preizkušenj. September bo minil v znamenju teka Runway Run 4.0. Z edinstveno, desetkilometrsko preizkušnjo po budimpeški vzletno-pristajalni stezi, se bo za dober namen spopadlo vsaj sedem predstavnikov Aerodroma Ljubljana. Še precej večjo udeležbo naših zaposlenih pa konce oktobra pričakujemo na  21. Ljubljanskem maratonu.

 
Brnik, 30. 7. 2016