DomovMediji

Latino večer z Vasilijem Žbogarjem na letališču

V soboto, 17. septembra, se je v potniškem terminalu ljubljanskega letališča odvil Latino večer. Več kot 100 navdušencev nad latino plesi je napolnilo plesišče, ki je ponujalo nevsakdanji razgled na letališko ploščad in letala. Za vrhunec večera sta poskrbela brazilska plesalka in srebrni olimpijec Vasilij Žbogar. 

Slovenski športniki so na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru dosegli izvrstne rezultate. Osvojili so štiri olimpijska odličja -  zlato judoistka Tina Trstenjak, kajakaš Peter Kauzer je bil srebrn v slalomu na divjih vodah, bron si je priborila judoistka Ana Velenšek, srebro pa je prijadral Vasilij Žbogar. Olimpijske igre 2016 sta nedvomno zaznamovala tudi latino glasba in ples, ki predstavljata nepogrešljiv element brazilske kulture. Vsako leto se v Riu de Janeiru sicer odvije največji plesni karneval na svetu, ki v enem dnevu na ulice privabi tudi do dva miljona ljudi.

Aerodrom Ljubljana, ponosni sponzor Olimpijske reprezentance Slovenije, je sklenil združiti navdušenje nad uspehi naših športnikov in brazilski duh ter v kanček karnevalskega vzdušja odel tudi ljubljansko letališče. Preteklo soboto je priredil olimpijsko obarvan Latino večer, ki so ga zaznamovali občutki ponosa nad slovenskim športom, strastni plesni koraki in sproščeno vzdušje.

Aerodrom Ljubljana je v ta namen del potniškega terminala (čakalnico za odhodne lete) preobrazil v plesno dvorano. V prvem delu zabavnega programa so se udeleženci s plesno šolo Salsateca učili korakov sambe in salse. Pokazali so izjemen interes in hitro osvojili temperamentne gibe priljubljenih latino plesov. Znanje so kasneje utrdili v okviru zabavnih plesnih animacij in prostem prepresavanju. Za pristno karnevalsko vzdušje je z eksplozivnim nastopom poskrbela plesalka v brazilskem karnevalskem kostumu in na noge dvignila tudi najbolj sramežljive. Za udeležence je po uvodnem nastopu izvedla še delavnico sambe. 

Ko se nam je na dogodku pridružil Vasilij Žbogar, dobitnik srebrnega olimpijskega odličja v Riu, sta prostor napolnila ponos in občudovanje. Nadvse prijeten vrhunski športnik je s publiko delil vtise iz Ria in spregovoril o začetkih jadranja. Skupaj smo se spomnili tudi ganljivih trenutkov in bučnih sprejemov na ljubljanskem letališču, ko se je s težkih preizkušenj z odličnimi rezultati z letalom vračal v domovino.

    

Udeleženci so se v plesnem izzivu in olimpijskem kvizu lahko potegovali za privlačne nagrade. Svoje brbončice so razvajali z odličnimi koktejli (tudi tradicionalno brazilsko caipirinho), ki jih je stregel Avionček. Dogodek je povezoval simpatičen Antenin radijec Uroš Bitenc, za odlično glasbo je skrbel DJ Goffy, za dih jemajoč razgled iz prostora pa letala na ploščadi ljubljanskega letališča.  

Aerodrom Ljubljana ob olimpijskih igrah na ljubljanskem letališču redno pripravlja posebne vsebine, s katerimi želi potnike in obiskovalce opozoriti na nastope naših športnikov in razširiti olimpijski duh. Letos smo potnike vabili, da pred poletom zaplešejo v ritmih sambe in navijajo za naše olimpijce. V sodelovanju s plesno šolo Salsateca smo zanje v obdobju 14 dni ob začetku olimpijskih iger organizirali zabavne plesne animacije. Čeprav sprva nekoliko sramežljivi, so bili potniki navdušeni nad plesno popestritvijo njihovega čakanja na let. 

Zg. Brnik, 19. september 2016