DomovMediji

V zimskem voznem redu okrepljena mreža letalskih povezav iz Ljubljane

Zadnjo nedeljo v oktobru (30. oktober) bo letalski promet prešel na zimski vozni red 2016/2017. Potniki bodo lahko z ljubljanskega letališča potovali z več kot 180 rednimi leti tedensko, neposredno na 22 destinacij v 18 držav. Domači prevoznik bo okrepil število letov do petih destinacij, nizkostroškovnik easyJet pa bo vzpostavil dodatno povezavo v London.   

V zimskem voznem redu 2016/2017 bo ponudba letov z ljubljanskega letališča večja kot lani. Domači prevoznik bo okrepil povezave v Amsterdam (iz tri na pet letov tedensko), Pariz (iz štiri na pet letov tedensko), Sarajevo (iz tri na pet letov tedensko), Varšavo (iz tri na pet letov tedensko) in Zürich (iz dvanajst na petnajst letov tedensko), ne bo pa več letel v Berlin. V zimskem času bo Adria Airways letela neposredno na skupaj 16 destinacij, poleg omenjenih še v/na: Bruselj, Dunaj, Kopenhagen, Frankfurt, Moskvo, München, Podgorico, Prago, Prištino, Skopje in Tirano.

Tudi mreža letov tujih rednih letalskih prevoznikov bo v zimski sezoni okrepljena. Dvakrat dnevno bodo lahko potniki s prevoznikom Air Serbia iz Ljubljane poleteli v Beograd, s Turkish Airlines pa desetkrat tedensko v Istanbul. Prevoznik Air France bo ohranil šest letov tedensko v Pariz, poljski letalski prevoznik LOT pa bo v zimskem voznem redu Ljubljano in Varšavo povezoval s petimi leti na teden. V Podgorico bodo potniki lahko poleteli trikrat na teden s prevoznikom Montenegro Airlines. Decembra 2016 bo nizkostroškovnik easyJet vzpostavil dodatno povezavo v London, po novem bo štirikrat tedensko (ponedeljek, sreda, petek in nedelja) letel na londonski Gatwick, ohranil pa bo dnevno povezavo na letališče Stansted. Slovenska in britanska prestolnica ostajata povezani tudi z nizkocenovnimi leti Wizz Aira, in sicer štirikrat tedensko. Madžarski letalski prevoznik bo iz Ljubljane še naprej letel tudi v Bruselj, dvakrat na teden.

Odhodi zima 2016/2017
Prihodi zima 2016/2017

Novega nizkostroškovnika bomo na ljubljanskem letališču pozdravili v poletnem voznem redu 2017. Nizozemski letalski prevoznik Transavia namerava lete v Amsterdam vzpostaviti 4. aprila 2017, tja bo letel trikrat tedensko – ob torkih, četrtkih in nedeljah. Z nizkimi cenami in privlačnim urnikom bo zbližal obe prestolnici in dopolnil ponudbo letov iz Ljubljane v Amsterdam. Lete bo opravljal s 189-sedežnim letalom Boeing 737-800. Trije nizkostroškovni prevozniki bodo tako potnikom z ljubljanskega letališča ponujali skupaj 17 letov tedensko.

Osrednje slovensko letališče s konkurenčno ponudbo okoliškim privablja vse več slovenskih in zamejskih potnikov. Prek večjih evropskih vozlišč je mogoče iz Ljubljane ugodno poleteti po vsem svetu: v New York od 482 evrov, Miami od 528 evrov, Toronto od 484 evrov, Bogoto od 644 evrov, Rio de Janeiro od 659 evrov, Cape Town od 512 evrov, Dubaj od 302 evrov, Doho od 314 evrov, Bangkok od 467 evrov, Peking od 463 evrov, Singapur od 457 evrov, Tokio od 514 evrov, Hong Kong od 473 evrov in Osako od 607 evrov. Potniki lahko vse ugodne ponudbe letalskih prevoznikov iz Ljubljane preverijo na: www.flyljubljana.si.

Zg. Brnik, 25. oktober 2016