DomovMediji

Slovenske dobrote vabijo potnike in obiskovalce letališča

V novembru je v kulinarični ponudbi ljubljanskega letališča v ospredju slovenska tradicionalna hrana. Pred Dnevom slovenske hrane sta Aerodrom Ljubljana in Mercator med potnike in zaposlene na letališču razdelila več kot 1.100 slovenskih zajtrkov. Še do konca meseca pa si je mogoče v letaliških trgovinah, lokalih in restavraciji privoščiti tradicionalne slovenske jedi in izdelke po promocijskih cenah.

Pred Dnevom slovenske hrane, ki smo ga letos obeležili v petek, 18. novembra, je Aerodrom Ljubljana v sodelovanju z Mercatorjem in njegovimi partnerji (Ljubljanske mlekarne​, Mlekarna Celeia, Evrosad in Pekarna Grosuplje​) med potnike in zaposlene na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana razdelil več kot 1.100 slovenskih zajtrkov. V sklopu projekta Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga vodi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, smo s to akcijo prispevali k ozaveščanju o pomenu zdravega zajtrka, o slovenski tradiciji in podpori domačim dobaviteljem. Kako so potekale priprave na akcijo in kakšne nasmehe so privabile slovenske dobrote, si poglejte v spodnjem videu.

Dan slovenske hrane smo na letališču nadgradili z akcijo »Slovenska ponudba«. Še do konca meseca si je mogoče v restavraciji, lokalih in trgovinah poleg ostale bogate ponudbe privoščiti nekatere tradicionalne slovenske jedi in izdelke po promocijskih cenah. 

 

V Travel Value & Duty Free Shop so na voljo skrbno izbrane slovenske kulinarične dobrote: slovenska potica, čokolada, izdelki iz medu in izdelki Piranskih solin. Preizkusiti jih bo mogoče tudi na degustacijah.

 

  

V barih Polet, Follow me in Culto lahko okusite naslednje slovenske dobrote: mini potico, gibanico, kremno rezino in sendvič s pršutom.

 

 

V barih Avionček in Terasa Avionček si lahko privoščite kremno rezino. 

 

 

V mobilnih gostinskih enotah casualfooda Mondo in Hermann’s se lahko potniki okrepčate s kranjsko klobaso in orehovo potico.

 

 

Zg. Brnik, 24. 11. 2016