DomovMediji

Po praznična darilca na Sončkovo stojnico na letališču

Aerodrom Ljubljana tudi letos nadaljuje že večletno tradicijo sodelovanja z Zvezo Sonček. V potniškem terminalu bo štirikrat v decembru postavljena Sončkova prodajna stojnica. Obiskali jo bo mogoče 1., 5., 13. in 21. decembra med 7. in 15. uro v avli za prijavo na let.

Na stojnici bodo na voljo lične voščilnice, novoletni okraski in darilca. Vsi izdelki na stojnici so ročno delo oseb s cerebralno paralizo, ki so vključene v varstveno-delovne centre Zveze Sonček. Razveselite svoje najbližje s slikovitimi, cenovno sprejemljivimi in unikatnimi darilci. Še lepša in bolj pomenljiva bodo, ker boste z nakupom prispevali za dober namen. Izkupiček od prodaje izdelkov bo namenjen osebam z invalidnostjo, zaposlenim v Sončkovih varstveno-delovnih centrih, kot nagrada za njihovo delo.

Vabljeni, da Sončkovo stojnico obiščete v čim večjem številu!
 
***
Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki sta jo leta 1983 ustanovili Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo in Društvo za cerebralno paralizo Maribor.  Kot prvotno starševska organizacija se je razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva ter izvaja programe in storitve namenjene tako invalidnim osebam, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem. To sta storitvi varstveno delovnih centrov ter programov bivanja v stanovanjskih skupinah, nudi pa tudi programe obnovitvenih rehabilitacij, zdravstveno terapevtskih kolonij, počitnic, svetovanja, izobraževanja in prevozov. Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Sončkov klub ter Športno društvo cerebralne paralize »Žarek«. V društva se združuje več kot 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihovih svojcev ter strokovnih delavcev. Več na informacij na www.soncek.org

Zg. Brnik, 30. 11. 2016