DomovMediji

Netko 2005 za posebne dosežke Aerodromu Ljubljana

 

Na Gospodarski zbornici Slovenije so 20. oktobra podeljevali priznanja Netko za najboljše spletne strani za leto 2005. Aerodromu Ljubljana je bil dodeljen Netko za posebne dosežke, kar je po lanskem zlatem Netku, letošnjem Izidorju in srebrnem priznanju s Slovenskega oglaševalskega festivala že četrto v vrsti prestižnih priznanj za odlično spletno komuniciranje.

Tokratno priznanje je med vsemi za nas najbolj dragoceno, saj dokazuje, da spletno mesto www.lju-airport.si ni bilo le izredno dobro načrtovano in postavljeno, ampak ga uredniška skupina Aerodroma Ljubljana in agencija Hal Interactive, ki je avtorica spletnega mesta, tudi odlično vzdržujeta in nadgrajujeta.

Žirija letošnjega Netka je v utemeljitvi svojega izbora zapisala:

»Spletno mesto Aerodroma Ljubljana je leta 2004 že prejelo zlatega Netka kot najboljše med spletnimi mesti velikih slovenskih podjetij.  Presežek je takratna žirija videla v tehnološki naprednosti, odlični informacijski zasnovi, funkcionalni in minimalistični grafični vizualni podobi ter sodobnosti in vsebinski ustreznosti nagrajenega spletnega mesta.

Leto kasneje se spletno mesto ponaša z že doseženo odličnostjo nadgrajeno s skrbnim vzdrževanjem dobrega gospodarja, tako naročnika, kot tudi izvajalca. Spletno mesto tako nadaljuje s svojo ambicioznostjo in doseganjem visoko postavljenih standardov. Ne kloni pred neizkoriščenimi funkcionalnostmi,  pomanjkljivimi vsebinami ali nedelujočimi tehnološkimi rešitvami, kar se zgodi marsikateremu na začetku preširoko zastavljenemu spletnemu mestu. Komunikacija z različnimi domačimi in tujimi ciljnimi skupinami je še vedno brezhibna in reprezentativna.

Spletno mesto Aerodroma Ljubljana si je tako letos prislužilo Posebno nagrado za vzdrževanje dosežene kakovosti in odličnosti.«

Brnik, 21. oktober 2005