DomovMediji

Wizz Air z ljubljanskega letališča v London in Bruselj

Največji srednje- in vzhodnoevropski nizkocenovni letalski prevoznik Wizz Air bo s 1. majem 2006 začel leteti iz Ljubljane v London (Luton) in Bruselj (Charleroi).

Wizz Air bo z Brnika na bruseljsko letališče Charleroi in londonsko letališče Luton začel leteti 1. in 2. maja 2006, in sicer štirikrat oziroma trikrat tedensko. Vozovnice za navedene lete je že mogoče kupiti na prevoznikovem spletnem mestu wizzair.com ali po telefonu prek klicnega centra Wizz Air: +48 22 351 94 99/+36 1 470 94 99. Kot del začetne ponudbe je do 14. februarja 2006 na voljo omejeno število sedežev po promocijski ceni 28 evrov, v katero so vključene takse in dajatve.

József Váradi, glavni izvršni direktor družbe Wizz Air, je povedal:
"V okviru svoje strategije si prizadevamo, da bi Wizz Air postal vodilni nizkocenovni letalski prevoznik v Srednji in Vzhodni Evropi, zato je vstop na slovenski trg za nas izjemno pomemben. Ljubljana in Slovenija namreč postajata čedalje bolj privlačna destinacija za turiste in poslovneže iz vse Evrope. Da bi izpolnjevali te nove potovalne potrebe in bili privlačni za slovenske potnike, bomo vedno zagotavljali nizke cene vozovnic in odlično potovalno izkušnjo na letalih Airbus A320, ki sestavljajo našo mlado floto."

Vinko Može, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana pa je dodal:
»Wizz Air je zelo pomembna pridobitev ne le za Aerodrom Ljubljana, temveč za celotno regijo. Ponudba poceni letalskih prevozov z našega letališča je Slovenijo približala nekaterim velikim evropskim turističnim trgom, zato je predvsem za razvoj Slovenije kot letalske turistične destinacije prav, da s tem nadaljujemo. Prepričani smo, da bo naše partnerstvo z Wizz Airom dobro in dolgoročno.«

Wizz Air je vodilni srednje- in vzhodnoevropski nizkocenovni letalski prevoznik. Z mlado floto 180-sedežnih letal Airbus A320 upravlja lete iz Katovic, Varšave, Gdanska in Poznana na Poljskem, iz Sofije v Bolgariji in iz Kaunasa v Litvi. V kratkem bo začel leteti še iz Vroclava na Poljskem, iz Zagreba in Splita na Hrvaškem ter iz Ljubljane v Sloveniji. Wizz Air je v zadnjih 20 mesecih prepeljal več kot 2,7 milijona potnikov.

Brnik, 6. februar 2006