DomovMediji

easyJet povečuje število letov v Slovenijo

Ponudba nizkostroškovnih letov na Brniku se povečuje. easyJet po novem štirikrat tedensko leti na letališče London – Gatwick, s čimer dopolnjuje dobro uveljavljeno povezavo z letališčem London – Stansted. London je po številu potnikov vodilna destinacija ljubljanskega letališča.

Včeraj ob 19:50 je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo prvo easyJetovo letalo, ki je priletelo z londonskega letališča Gatwick. Od 5. decembra naprej bo britanski nizkostroškovnik na tej relaciji letel štirikrat tedensko, in sicer v ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. S tem dopolnjuje dobro uveljavljeno povezavo z letališčem London – Stansted, kamor pozimi leti vsak dan.

easyJet je svoj prvi let na slovenski trg opravil 28. aprila 2004. Sprva je med Stanstedom in Brnikom letel štirikrat tedensko, nato pa obseg prometa konstantno povečeval. easyJet je pomembno prispeval k postavitvi Slovenije na zemljevid letalskih turističnih destinacij. Z njim v našo državo vsako leto prihaja več tujih turistov. Od začetka do danes je na našem letališču opravil 9.748 operacij (vzletov in pristankov) ter na svojih letalih v in iz Slovenije prepeljal 1.274.399 potnikov.

V zimskem voznem redu je Brnik s tremi londonskimi letališči povezan s petnajstimi leti, London pa je po številu potnikov vodilna destinacija ljubljanskega letališča. Sledita mu Frankfurt in Istanbul.

Nizkostroškovno ponudbo na Brniku poleg easyJeta  zagotavlja še Wizz Air, in sicer s povezavami na letališči London – Luton in Bruselj - Charleroi. Trenutni delež potnikov, ki potujejo z nizkostroškovnimi leti, je na ljubljanskem letališču 14,2 odstotka. Še več tovrstne izbire bo prihodnje leto. Nizozemski nizkostroškovnik Transavia bo od 2. aprila naprej trikrat tedensko – ob torkih, četrtkih in nedeljah – letel v Amsterdam. Trije nizkostroškovni prevozniki bodo tako potnikom z ljubljanskega letališča ponujali skupaj vsaj 20 letov tedensko.

ODHODI ZIMA 2016/2017
PRIHODI ZIMA 2016/2017