DomovMediji

Transavia z novo povezavo iz Ljubljane v Amsterdam

V okviru poletnega voznega reda je potnikom z ljubljanskega letališča na voljo nova nizkocenovna  povezava v Amsterdam. Prevoznik Transavia bo Ljubljano z nizozemsko prestolnico, v kateri se neponovljivo prepletata zgodovina in mentaliteta moderne metropole, povezovala trikrat na teden.   

Nizozemski nizkostroškovni prevoznik Transavia, član skupine Air France KLM, od danes naprej ponuja redno letalsko povezavo med Ljubljano in Amsterdamom, s tremi leti na teden. Prevoznik pojasnjuje, da je odločitev za vstop na slovenski trg sprejel zaradi izjemnega zaznanega interesa na turističnem segmentu. Prvo letalo nizkostroškovnika je na ljubljanskem letališču pristalo danes ob 8:50. Pozdravili smo ga z vodnim krstom, prve potnike in posadko pa posladkali s torticami na palčkah v barvah prevoznika.    

Anita Sunter, prevoznikova predstavnica za stike z javnostjo je ob vzpostavitvi nove letalske povezave dejala: »Z velikim zadovoljstvom uvajamo redno letalsko povezavo med Ljubljano in Amsterdamom. Slovenskim potnikom bomo omogočili cenovno privlačne lete na Nizozemsko in veselimo se, da jih pozdravimo na krovu. Trdno verjamemo v uspeh povezave z Ljubljano, ki jo želimo ohraniti in v prihodnosti tudi nadgraditi.«

Iz Ljubljane v Amsterdam bodo leteli s 189-sedežnim letalom Boeing 737-800. Letalske vozovnice so potnikom na voljo že od 35 evrov naprej (cena enosmerne vozovnice vključno s pristojbinami, ki je odvisna od razpoložljivosti prostih mest na letalu) na spletni strani prevoznika, www.transavia.com, ali prek njihovega klicnega centra (+352 2700 2728).

Destinacija Dan Cena vozovnice*
Amsterdam Torek, četrtek in nedelja 35 EUR


*Cena enosmerne vozovnice. Vključujoč davek in pristojbine. Podrobnejši vozni red je na voljo na www.transavia.com.

»Dobri odnosi med državama so lahko še bolj trdni le z odličnimi in pogostimi kontakti. Zato me veseli, da bo nizozemski nizkostroškovnik Transavia iz Ljubljane v Amsterdam letel trikrat na teden. Letalska povezava bo omogočila številne poslovne priložnosti in vznemirljiva potovanja,” je ob vzpostavitvi letov dejal nizozemski veleposlanik v Sloveniji, Bart Twaalfhoven.

Mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev na Aerodromu Ljubljana, je odprtje nove povezave pospremil z besedami: »Nizozemska je izredno privlačen trg za slovenske potnike, zato smo izjemno veseli, da lahko povezavo z Amsterdamom okrepimo še z novo, nizkocenovno linijo Transavie. Nizozemska prestolnica je živahna turistična destinacija, hkrati pa odlično izhodišče za nadaljevalne lete, še posebej znotraj usklajene mreže letov skupine Air France KLM, katere član je Transavia. Nadejamo se, da bo povezava spodbudila tudi prihode nizozemskih turistov v Slovenijo, ki je vedno bolj vabljiva kot varna, aktivna in zelena destinacija. Od povezave si do konca leta obetamo več kot 25.000 potnikov.«

Na ljubljanskem letališču je v času vzpostavitve nove letalske povezave v Amsterdam čutiti pridih Nizozemske. Potnike prvega prihodnega in odhodnega leta smo posladkali s torticami na palčkah v barvah prevoznika, s šopkom tulipanov pa smo presenetili posadko. V prvem nadstropju potniškega terminala posebna kulisa v potnikih vzbudi vtis in pričakovanje končne destinacije – na Nizozemsko spominjajo in vabijo kolesa, okrašena s tradicionalnimi nizozemskimi cokli in košaricami polnimi tulipanov. Potnike in obiskovalce o novi povezavi nagovarjajo tudi oglasne površine po letališču, kmalu pa se bo z nagradnim kvizom novica o letih Transavie v Amsterdam razširila tudi na spletu.

Transavia je članica skupine Air France KLM, ki redne in čarterske lete opravlja že 50 let. Ponuja več kot 110 letalskih povezav, večinoma po Evropi in v Severno Afriko. Kot najbolj dostopen nizkostroškovni prevoznik v Evropi prednjači v gostoljubnosti, kakovosti storitev in digitalizaciji, izpostavlja družba. Ponuja privlačne cene letalskih vozovnic za turistične in poslovne potnike ter široko ponudbo dodatnih (plačljivih) storitev. Transavia na leto prepelje 11 milijonov potnikov in se ponaša z moderno, okolju prijazno floto letal. Lete ponuja tudi s sedmih večjih evropskih letaliških vozlišč: na Nizozemskem iz Amsterdama, Rotterdama in Eindhovna, v Franciji iz Pariza, Nantesa in Lyona ter v Nemčiji iz Münchna. 

Zg. Brnik, 4. april 2017