DomovMediji

Pomlad na letališču

Obisk letališča je odlična ideja, ne le ko potujete ali spremljate nekoga na pot, saj je lahko odlična izletna točka za vse generacije. Spremljanje vzletov in pristankov letal, letališko vzdušje ter potovalni vrvež nudijo, skupaj s kakovostno gostinsko ponudbo, posebno izkušnjo. Če temu dodate še nekaj krogov z najmodernejšim karting dirkalnikom, je recept za nepozabno popoldne na dlani.

Karting - Nova sezona, novi dirkalniki

S pomladjo se je odprla letošnja sezona kartinga, ki ga na letališču ponuja podjetje Prokarting. Nova sezona prinaš obilo novosti, ki bodo adrenalinskim navdušencem in dirkaškim entuziastom omogočile še večji užitek in še boljšo zabavo.

Na voljo je namreč popolnoma nova flota kartingov prestižnega nemškega proizvajalca Rimo, ki zagotavljajo popolno dirkaško doživetje. Novi mini dirkalniki Alpha 2 imajo motorje s prostornino 390 kubičnih centimetrov in 13 konjskih moči, so lažji, imajo boljšo razporeditev teže ter unikatni dvokrožni hidravlični zavorni sistem in reduciran prenos moči. Imajo tudi nastavljive sedeže, kar pomeni, da so primerni tudi za tiste malo višje. O kakovosti dirkalnikov priča tudi dejstvo, da prav takšne uporabljajo v znanem karting centru Michaela Schumacherja v Kerpnu. Poleg novih dirkalnikov pa bo k nepozabni izkušnji prispevala tudi prenovljena infrastruktura - preurejena steza, zdaj dolga 523 metrov ter zunanji zaslon za prikazovanje časov kroga.

Karting se nahaja ob glavni cesti Brnik – Kranj, na parkirišču nasproti glavnega vhoda na območje ljubljanskega letališča, kamor ste vabljeni vsi, ki si želite spoznati skrivnosti dirkalne in varne vožnje, ob nadpovprečno visokih varnostnih standardih.

Kartodrom je odprt med 12. in 21. uro, za podrobnejše informacije pa pokličite na 041 280 800 ali 041 782 913 oziroma pišite na elektronski naslov: info@karting-ljubljana.si.

Dobrote na terasah

Čeprav se koledarska pomlad začne že konec marca oziroma ob prihodu lastovk, pa vsaj v sodobnih časih velja, da se pomlad začne, ko gostinski lokali postavijo zunanje terase. No, lahko vam zagotovimo, da je na letališču pomlad v polnem razcvetu, saj so terase gostinskih lokalov ob sončnih dneh polne, ponujajo pa kakovostno in raznovrstno ponudbo.

Na prostorni terasi bara Polet, ki se nahaja ob odhodnem delu terminala, vas čaka bogata izbira osvežilnih toplih in hladnih napitkov ter okusnih prigrizkov in sladic. Tam si lahko ob čakanju na vaš let, ali let vaših najbližjih, s soncem obsijani, v miru privoščite nekaj okusnega ali osvežilnega. Bar je odprt glede na plan letenja.

Posebno doživetje nudi tudi razgledna terasa bara Avionček, s katere lahko dnevno spremljate vzlete in pristanke letal. Ob tem pa se lahko posladkate in okrepčate s pestro izbiro tort, sendvičev ter raznovrstnimi sladoledi in osvežilnimi napitki. Razgledna terasa je odprta vsak dan med 6. in polnočjo, bar pa je maja odprt od 8. do 19. ure, ter od 7. do 21.ure v poletnih mesecih.