DomovMediji

Wizz Air poletel iz Ljubljane

Wizz Air, največji srednje- in vzhodnoevropski nizkocenovni letalski prevoznik, je 1. in 2. maja opravil prva poleta iz Ljubljane (Slovenija) v Bruselj in London.

Naš vstop v Slovenijo na obletnico pristopa te države k EU se nam zdi simboličen in pomeni zelo pomemben korak naprej pri krepitvi našega vodstva na srednje- in vzhodnoevropskem trgu. Napovedi glede rezervacij za obe destinaciji so zelo dobre in že v tem poletju pričakujemo 80-odstotno zasedenost na novih poletih, je dejala Natasa Kázmér, direktorica za komunikacije pri Wizz Air na tiskovni konferenci na ljubljanskem letališču.

Zmago Skobir, član uprave Aerodroma Ljubljana, je dodal:
»Z letalskima povezavama Ljubljana-Luton in Ljubljana-Charleroi je Wizz Air Belgijcem, Nizozemcem in Angležem približal Slovenijo. Od obeh povezav si obetamo tudi več potnikov iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije, ki jih bodo nove letalske povezave in ugodne cene pritegnile na naše letališče. Veseli nas, da je Wizz Air mrežo svojih letov razširil tudi na naše letališče, od tega partnerstva pa si v letu dni obetamo približno 90.000 novih potnikov.«

Nove letalske povezave so v skladu s strategijo letalskega prevoznika, ki predvideva krepitev trenutnih domačih trgov in širitev v druge srednje- in vzhodnoevropske države. V preteklih štirih mesecih je Wizz Air uvedel 28 novih poletov, vključno s povezavami KatoviceCork, VaršavaGothenburg in BudimpeštaTargu Mures, če omenimo le najnovejše.

Vozovnice za navedene lete je mogoče kupiti na prevoznikovem spletnem mestu wizzair.com ali po telefonu prek klicnega centra Wizz Air: +48 22 351 94 99/+36 1 470 94 99 ali osebno na prodajnem mestu na letališču Ljubljana po ceni od 28 evrov dalje, v katero so vključene takse in dajatve.

Brnik, 4. maj 2006