DomovMediji

MALÉV najbolj točna letalska družba

Združenje Evropskih letalskih družb AEA (Asotiation of European Airlines) je madžarsko letalsko družbo MALÉV ocenilo kot najbolj točno med svojimi članicami.

Po podatkih za prvo četrtletje 2006 je bila točnost med 27 družbami članicami kar 97,7-odstotna, kar 79,3 odstotke vseh vzletov in pristankov pa se je zgodilo v 15 minutah okoli časa, napovedanega v voznem redu. Za najbolj točno se je izkazala letalska družba MALÉV, ki že od vstopa Slovenije v EU dalje opravlja dnevne polete med Ljubljano in Budimpešto.

Pred kratkim so v družbi MALÉV zaključili projekt spremembe razredov potovanja, s čimer so presegli eno zadnjih večjih ovir pri včlanjenju v zvezo letalskih prevoznikov OneWorld. Namero o članstvu so že podpisali, predvidevajo pa, da bodo polnopravni člani postali v začetku leta 2007. Za MALÉV, ljubljansko letališče in njegove potnike ter zvezo OneWorld bo to pomenilo veliko pridobitev, saj bo MALEV s svojo mrežo edini v tej zvezi pokrival države Zahodne Evrope in bo edini član zveze, ki leti v Slovenijo.

Na ljubljanskem letališču je MALÉV leta 2005 zabeležil dobrih 13.000, v prvih treh mesecih letošnjega leta pa 3.000 potnikov. V Budimpešto in nazaj dvakrat dnevno kombinirano letijo s 33- in 50- sedežnim letalom tipa Saab. Mreža njihov destinacij pokriva praktično celo Evropo. Iz Ljubljane so preko Budimpešte še posebej zanimive dobre povezave z Vzhodno Evropo, kot so Kijev, Sofija, Bukarešta, Odesa in Kluž. Od dolgih letov v njihovi ponudbi izstopajo Kairo, Bejrut, Toronto in New York, zanimive pa so tudi poletne (počitniške) destinacije, med njimi Atene, Larnaca, Varna, Burgas &

Brnik, 9. junij 2006