DomovMediji

Začetek direktnih čarterskih letov iz Anglije

Angleški organizator turističnih potovanj, družba First Choice, je uvedla direktne čarterske lete med letališčema Ljubljana in London Gatwick. Smučanje v Kranjski gori je uvrstila že v program Zima 2005/2006, za letošnjo sezono pa so se odločili, da bodo med Anglijo in Slovenijo vzpostavili tudi direktno čartersko povezavo. Prvo letalo z angleškimi turisti je na ljubljanskem letališču pristalo v soboto, 23. decembra 2006.

foto: Pavel BarabasZa destinacijo so se odločili, ker po njihovih izkušnjah ponuja visoko kakovost storitev za nizko ceno. Družba First Choice Airways bo v Slovenijo letela enkrat tedensko, z letali tipa Airbus A320, in sicer od 23. decembra 2006 do 24. marca 2007. Odhod letala z letališča London Gatwick bo vsako soboto ob 6.55, prihod na letališče Ljubljana pa ob 10.00 uri po lokalnem času. Odhod nazaj z Brnika proti Londonu bo ob 11.10, prihod na letališče London Gatwick pa ob 12.20.

Z uvedbo 150-sedežnih čarterskih letov bo First Choice pomagal pri razvoju slovenskih smučarskih središč. V ponudbo bodo vključili tudi novost, to je Firts Choice Otroški klub, ki vključuje večerno varstvo in pol- ali celodnevne otroške programe, ki jih bodo vodile izkušene in strokovno usposobljene vzgojiteljice. V sodelovanju z lokalnimi smučarskimi šolami so pripravili smučarske tečaje in dnevna spremstva. Počitniški paket, ki so ga poimenovali Learn to, je namenjen tako popolnim začetnikom kot smučarjem, ki so dovolj izkušeni, da bi se lahko pomerili v tekmovanju za svetovni pokal. Smučarski program je idealen za družine, pri čemer naj izpostavimo predvsem First Choicev vrtec in smučarski klub v Hotelu Alpina v Kranjski gori.

Simon  Pepperdine,  vodja First Choice Snowsports je ob odprtju linije dejal: Slovenia je čudovita dežela. Odprtje čarterske letalske povezave First Choice Airways in Otroškega kluba v Kranjski Gori nas izjemno veseli.  Z navdušenjem objavljamo tudi, da bomo v zimski sezoni 2007/2008 nadaljevali s čartersko povezavo z Londonom, dodali pa ji bomo še linijo za Manchester, ki je drugo največje mesto v Veliki Britaniji.

Mag. Dimitrij Piciga, direktor Slovenske turistične organizacije: »Kar še posebej veseli je, da se je družba First Choice za vključitev destinacije Kranjska gora v svoj program odločila, ker po njihovih izkušnjah ponuja visoko kakovost za dobro ceno. To dokazuje, da Slovenija ni samo ena najbolj privlačnih turističnih destinacij, ki goste nenehno preseneča z možnostmi najrazličnejših doživetij, temveč je tudi destinacija z ugodnim razmerjem med ponujeno kakovostjo in ceno. Slovenska turistična organizacija povečanja prepoznavnosti naše dežele kot aviodestinacije uvršča med svoje prioritetne cilje, saj želimo v Slovenijo pripeljati večje število gostov s t.i. avio trgov.»

Zmago Skobir, član uprave Aerodroma Ljubljana, d.d., ob tem dodaja: Prihod First Choicea je znak, da se gostje, ki prihajajo na počitnice v Slovenijo z letali, ponovno vračajo. Čarterjev s tujimi turisti v Sloveniji ni bilo dobrih 15 let. Letalski turisti so najboljši potrošniki na destinaciji, kamor prihajajo. Letalski turizem se je pri nas zbujal počasi. Najprej so Angleži prihajali naključno z avtobusi prek avstrijskih letališč in z nizkocenovniki, zdaj pa bodo še organizirano.«

Iztok Altbauer, predsednik uprave Globtourja: »Sodelovanje First Choicea in Globtourja se je začelo že v 90-ih letih prejšnjega stoletja, najprej predvsem v poletni sezoni v programih Lakes and Mountains. Z veliko truda in vlaganj smo odgovorne uspeli prepričati o visoki kakovosti zimske turistične ponudbe v Kranjski Gori, o potencialu in dosedanjem zadovoljstvu potnikov, ki so najpomembnejši elementi za potrditev tako velikega projekta. Poseben pomen pa ima odlično sodelovanje vseh turističnih subjektov pri podpori projekta, brez katerih ne bi bilo tako velikih sinergijskih učinkov in potenciala za prihodnjo rast programov v Sloveniji. Ključno vlogo so pri tem imeli MG in STO, Aerodrom Ljubljana, Hit hoteli Kranjska Gora, hotel Lek, LTO Kranjska Gora in drugi lokalni ponudniki. 

Brnik, 23. december 2006