DomovMediji

Aerodrom Ljubljana je dobitnik nagrade Rating leta

prestizni kipci so sli v prave rokeAerodrom Ljubljana je eno od treh slovenskih podjetij z najboljšo bonitetno oceno, ki so prejemniki prestižnega priznanja Rating leta. Nagrajence sta že enajstič zapored izbirali bonitetni hiši Dun&Bradstreet in I, d.o.o.

Slavnostna podelitev je potekala v Mestni hiši, pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića. Aerodrom Ljubljana, Akrapovič in Litostroj E.i. so tri najboljše izmed 384 družb v Sloveniji, ki so v letu 2006 dosegle bonitetno oceno A1.

»To je prestižna nagrada za poslovno učinkovitost in obveza za dobro delo v prihodnje. Dobili smo jo zahvaljujoč celotnemu timu Aerodroma Ljubljana in poslovni politiki, ki smo si jo zastavili. Veliko nam pomeni in skrbno jo bomo čuvali,« je ob podelitvi dejal predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Vinko Može.

V I d.o.o. so ob tem zapisali, da so nagradili družbe z najugodnejšim faktorjem tveganja, ki svoje obveznosti plačujejo v roku, poslujejo uspešno in si drznih poslovnih in kapitalskih potez, ki bi jih ogrozile, ne privoščijo. Zato so zanesljiv partner, ki mu zaupajo dobavitelji, banke in zavarovalnice.

Ljubljana, 13. februar 2007