DomovMediji

30. letnica Gorenjskega društva za cerebralno paralizo in dobrodelna dražba

Sonček - Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo, Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije in Aerodrom Ljubljana, d.d. smo organizirali skupni dogodek ob praznovanju 30. obletnice Sončka - Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Ob tej priložnosti je bila dr. Tatjana Dolenc Veličkovič imenovana za častno predsednico Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Dogodek, ki je bil oplemeniten z dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo namenjen preureditvi Centra Sonček Kranj, sta vodila znana dramska igralca Janez Škof in Jurij Zrnec. Z glasbo pa so dogodek popestrili fantje iz vokalne skupine Xplozion.

Jurij Zrnec in Janez Škof

Na svečani prireditvi so člani Gorenjskega društva za cerebralno paralizo dr. Tatjani Dolenc Veličkovič podelili naziv častne predsednice Društva kot priznanje za dolgoletni trud in vizionarsko delovanje. Mojca Žižek, sedanja predsednica Gorenjskega društva, je ob tej priložnosti predstavila 30-letno dejavnost društva ter namen akcije zbiranja denarja za Center Sonček Kranj. Predsednik Zveze Sonček Iztok Suhadolnik, ki predstavlja krovno organizacijo vsem društvom za cerebralno paralizo, je poudaril pomen Gorenjskega društva kot pobudnika ustanovitve profesionalne organizacije v letu 1983. Gostitelj Vinko Može, predsednik uprave Aerodrom Ljubljana, d.d. pa je izpostavil pomembnost delovanja organizacij kot je Zveza Sonček. Izrazil je veselje, da lahko Aerodrom pomaga in tako tudi nekaj prispeva k tovrstnemu delovanju.

Dogodek je bil oplemeniten z dobrodelno dražbo blaga z Aerodroma Ljubljana. Gre namreč za tekočine, ki jih potniki ne smejo imeti v ročni prtljagi in se jim zato pred mejno kontrolno točko odpovejo. Izkupiček zbranega denarja na dražbi bo namenjen preureditvi Centra Sonček Kranj, katerega naložba znaša okoli 208.646 €. S prodajo pijač na sami dražbi je bilo zbranih 2.553,16 €, prodaja pa se bo seveda še nadaljevala. S finančnimi sredstvi za obnovo bivalne skupnosti sta akcijo podprli tudi podjetji Sava in Merkur, kot medijski pokrovitelj pa k zbiranju sredstev za boljšo kakovost življenja ljudi s posebnimi potrebami na Gorenjskem poziva Radio Kranj.

Brnik, 28. marec 2007