DomovMediji

Nadzorni svet Aerodroma Ljubljana odločil o predsedniku uprave

Nadzorni svet Aerodroma Ljubljana je na današnji seji odločil, da bo upravo družbe od 5. julija 2007 dalje vodil Zmago Skobir, dosedanji član uprave.

Na javni razpis za predsednika in člana uprave Aerodroma Ljubljana, ki je bil objavljen 10. aprila, je v osemdnevnem roku veljavno prijavo oddalo 15 kandidatov. Za mesto člana uprave je bilo dvanajst, za mesto predsednika pa devet prijavljenih. Nadzorni svet je na današnji seji soglasno sprejel sklep, da za dobo petih let za predsednika uprave imenuje Zmaga Skobirja, dosedanjega člana uprave, odgovornega za strategijo trženja. Za člana uprave ni bil imenovan nihče od prijavljenih.

Zmago Skobir je po seji povedal: »Zelo presenečen in vesel sem, ker so mi nadzorniki izkazali tolikšno zaupanje. Pod mojim vodstvom bo Aerodrom Ljubljana nadaljeval strategijo, ki jo je začrtala sedanja uprava.« Vinko Može, sedanji predsednik uprave, je ob tem dejal: »Z razpletom glasovanja sem izjemno zadovoljen. Z imenovanjem Skobirja za predsednika uprave se na Aerodromu Ljubljana ohranja kontinuiteta, kar razumem kot zaupnico našemu dosedanjemu delu.«

Brnik, 25. april 2007