DomovPotniki in obiskovalciNasveti za potovanjePrijava na letPrijava na let prek spleta

Prijava na let prek spleta

 

Spletna prijava družbe Fraport Slovenija je na voljo potnikom, ki imajo izdano elektronsko vozovnico in potujejo z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana z leti sledečih prevoznikov rednih linij: Air France (AF), AirSERBIA (JU), Finnair (AY), LOT Polish Airlines (LO), Montenegro Airlines (YM) in Turkish Airlines (TK). Pri čarterskih letih spletna prijava na let ni mogoča.

Potniki, ki potujejo s prevoznikom Adria Airways lahko opravijo spletno prijavo na let na spletni strani prevoznika:https://www.adria.si/sl/prijava-na-let/

Prijavo na let lahko potniki opravite v času do 60 minut pred odhodom letala in se tako izognete gneči pred prijavnimi okenci. 

Na izhodu za vkrcanje morate biti najpozneje ob času, navedenem na vstopnem kuponu. Svetujemo Vam, da ob prihodu na letališče preverite številko izhoda, saj se le ta lahko spremeni. Enako velja tudi za Vaše nadaljevalne lete in druga letališča.


Vstopni kupon si natisnite pred prihodom na letališče
.

Ob prijavi na let preko spleta lahko izberete tudi možnost prejema vstopnega kupona na mobilni telefon v obliki SMS sporočila. V kolikor boste izbrali to možnost, boste preko SMS-a prejeli internetno povezavo do vašega vstopnega kupona. Za to potrebujete telefonski aparat, ki omogoča prenos podatkov. Ob vstopu v terminal se boste prijavili v brezplačno brezžično omrežje (Wi-Fi) Aerodroma Ljubljana in odprli povezavo do vstopnega kupona. Ta kupon je enakovreden natisnjenemu vstopnemu kuponu, zato ne potrebujete tiskanja vstopnega kupona. Na izhodu boste namesto tiskanega vstopnega kupona pokazali vstopni kupon, ki ga imate na mobilnem telefonu in se z njim vkrcali v letalo. 

Če opravite prijavo na let prek spleta in ne boste potovali, prosimo, da nas pravočasno obvestite na telefonsko številko 04 20 61 981.

Če potujete z nizkocenovnimi prevozniki lahko spletno prijavo na let opravite na njihovih spletnih straneh:

EasyJet: www.easyjet.com
Wizz Air: www.wizzair.com 

Omejitve pri spletni prijavi na let:

  • omejitve glede spletne prijave veljajo samo za nekatere nadaljevalne lete z drugimi prevozniki;
  • spletna prijava ni na voljo za otroke, mlajše od 12 let, ki potujejo sami (mladoletne osebe brez spremstva);
  • omejitve lahko veljajo za potnike, ki potujejo z majhnimi otroki, mlajšimi od dveh let;
  • omejitve lahko veljajo za potnike, ki potrebujejo posebno oskrbo;
  • podroben opis glede omejitev je na voljo v Pogojih spletne prijave na let.

 

Pogoji spletne prijave


Pozorno preberite Pogoje spletne prijave na let. Z uporabo spletne prijave na let, ki jo omogoča Aerodrom Ljubljana, namreč potrjujete, da se z njimi strinjate.

Strinjam se s pogoji in želim opraviti spletno prijavo na let.

 

Oddaja prtljage


Če potujete s prtljago, ki jo je treba prijaviti in oddati, morate na prijavnem okencu pokazati vaš vstopni kupon in potovalne dokumente. Če vstopnega kupona nimate pri sebi, letališko osebje obvestite, da ste že opravili prijavo na let prek spleta. Osebje vam bo v takem primeru izdalo nove vstopne kupone.
  

Okenca za oddajo prtljage:

  • če potujete z Adrio Airways pristopite k okencu za registracijo  potnikov, ki je označeno z napisom Baggage Drop Off;
  • za ostale prevoznike pristopite k okencu, namenjenemu za registracijo pri letalski družbi, s katero potujete.

 

Pri tem spoštujte pravila glede prtljage. Na letalo ni dovoljen vnos nevarnih snovi in predmetov, kot so: radioaktivne snovi, eksplozivi, vnetljive tekočine, plinske jeklenke z butanom ali propanom, orožje (razen v lovske in športne namene, v tem primeru ga morate pred potovanjem prijaviti), noži, strupi, korozivne snovi, kisline, magneti, infekcijske snovi (virusi in bakterije). Med nevarne predmete sodijo tudi razpršilci, vžigalice, magnetni in razdražljivi predmeti. Prenašanje nevarnih predmetov na letalu je prekršek, za katerega ste kazensko odgovorni.
Za dodatne informacije pred potovanjem povprašajte svojega prevoznika ali pooblaščenega agenta.