DomovMediji

Swiss dnevno med Zürichom in Ljubljano

Swiss International Air Lines (SWISS) od 29. marca, ko je v letalstvu začel veljati poletni vozni red, dnevno leti med Zürichom in Ljubljano. V Aerodromu Ljubljana si od povezave obetamo približno 30.000 dodatnih potnikov na leto.

Švicarski nacionalni letalski prevoznik z dnevnim letom v Zürich dopolnjuje ponudbo rednih letov z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Iz svojih središč v Zürichu, Baslu in Genevi opravljajo lete na 106 destinacij v 49 držav po celem svetu. Njihova mreža poletov je od 29. marca naprej dostopnejša tudi slovenskim potnikom.

Potnikom, ki iz Ljubljane v Zürich potujejo s Swissom, so povratne letalske vozovnice na voljo od 99 evrov naprej. Njihovo 100-sedežno letalo Avrojet RJ 100 (znano tudi kot “jumbolino”), z Brnika ob ponedeljkih poleti ob 17:25, v torek, sredo in četrtek ob 17:15, v petek in nedeljo ob 12.10 in v soboto ob 16:10. Podrobnejši vozni red je na voljo v povezavi.

»Mrežo poletov iz Züricha nenehno širimo. Pri širitvi smo se osredotočili na srednjo in vzhodno Evropo, kjer vidimo velik potencial tako v turističnih kot poslovnih potovanjih, predvsem za potrebe farmacevtske, kemične in strojne industrije. Švica je med najpomembnejšimi tujimi investitorji v Sloveniji, čemur bo Swissovo letenje med Ljubljano in Zürichom dalo nov razvojni pospešek«, je na današnji novinarski konferenci povedal Bernhard Wodl, vodja za avstrijski in srednjeevropski trg pri Swissu. »Na novo dnevno povezavo Ljubljana – Zürich – Ljubljana, ki v zgodovini Swiss International Air Lines zavzema pomembno mesto, smo ponosni. Iz baze v Zürichu, ki ponuja povezave na več kot 100 destinacij po celem svetu, smo v letošnji poletni sezoni odprli 22 novih evropskih povezav«, je še dodal.

Mag. Janez Krašnja, direktor komercialnega sektorja na Aerodromu Ljubljana, je prihod novega rednega letalskega prevoznika pozdravil z naslednjimi besedami: »Swiss predstavlja pomembno dopolnitev ponudbe rednih letov z našega letališča, od katere si obetamo približno 30.000 dodatnih potnikov na leto. Nova povezava je zanimiva tako za turiste kot za poslovneže. Potniki jo bodo uporabljali za končna potovanja v Švico in za nadaljnje poti na destinacije v Swissovi mreži. Ocenjujem, da bodo še posebej zanimive povezave s Severno Ameriko. Polnjenost letal v prvih dneh letenja je dobra. Letalo je bilo nekajkrat celo popolnoma zasedeno, kar potrjuje tržno zanimivost nove linije.«

Letalska družba Swiss International Air Lines je naslednica nekdanjega Swissaira, ki je v preteklosti že bil dolgoleten in zanesljiv partner Aerodroma Ljubljana, in sicer od leta 1989 do leta 2003. Prav Swissair je bila prva tuja letalska družba, ki je po razglasitvi slovenske neodvisnosti, nemirih v bivši Jugoslaviji in posledično zaprtju zračnega prostora ponovno uvedla redne polete v Slovenijo oz. na Brnik. Izkazalo se je, da je bil Swissair znanilec prihodnjih pozitivnih sprememb, kmalu so mu sledile še druge družbe.

Več o Swissovih zanimivih povezavah in cenah iz Ljubljane: http://www.swiss.com/row/en/Offers/Index/LJU

V poletnem voznem redu 2015 bo Brnik povezan z več destinacijami kot lani. Devet rednih letalskih prevoznikov opravlja več kot 160 rednih tedenskih letov, neposredno na 27 destinacij.

Uradne fotografije so na voljo tudi v fotogaleriji: http://toolbox.swiss.com, uporabniško ime: media, geslo: media.

Brnik, 8. april 2015