DomovMediji

Z ljubljanskega letališča odletelo prvo letalo poljske letalske družbe LOT

Na današnji dan poljski letalski prevoznik LOT začenja z rednimi leti v Varšavo. Na varšavsko letališče, ki nosi ime po znamenitem skladatelju Fredericu Chopinu, bo od danes dalje letel šestkrat tedensko. Prvo letalo smo pospremili s simboličnim rezanjem traku, vodnim krstom in drobnimi pozornostmi za prve potnike.

Nova neposredna povezava med Ljubljano in Varšavo zagotavlja potnikom hitra in udobna potovanja prek varšavskega vozlišča. Potniki bodo tako potrebovali le 30 minut za prestop in nadaljevanje poti do evropskih destinacij, kot so Kopenhagen, Stockholm ali Vilna. Potnikom, ki bodo iz Ljubljane potovali v Severno Ameriko, pa prevoznik omogoča prestop v le eni uri in 15 minutah.

LOT nudi lete iz Varšave v Ljubljano šestkrat na teden. Ob ponedeljkih, sredah in sobotah je odhod iz Varšave predviden ob 11:10, prihod v Ljubljano pa ob 13:00. Letalo se bo iz Ljubljane vračalo ob 13:35, prihod v Varšavo pa je predviden ob 15.35, kar bo potnikom omogočilo dostop do LOT-ovih popoldanskih letov v New York, Toronto in Čikago. Ob četrtkih, petkih in nedeljah je predviden odhod iz Varšave ob 14:40 in prihod v Ljubljano ob 16:30. Povratni let iz Ljubljane je predviden ob 17:05, prihod v Varšavo pa ob 19:05. Ti leti ponujajo odlične povezave za potovanja ob koncu tedna.

V Aerodromu Ljubljana se novega prevoznika veselimo in ga pozdravljamo. Vodja službe letaliških storitev mag. Janez Krašnja je ob prvem letu povedal: »Ocenjujemo, da bo med Ljubljano in Varšavo z LOT-om potovalo približno 30.000 potnikov na leto. LOT bo pomembno dopolnil ponudbo letov z našega letališča in ga zaradi dobrih povezav še bolj približal številnim evropskim destinacijam ter Severni Ameriki. Za konkurenčnost našega letališča je to pomembno, saj je povpraševanje po letih v mesta, kot sta denimo New York ali Čikago, veliko.«

»Prepričani smo, da bomo z odprtjem te povezave prek tega dela Evrope potnikom zagotovili visokokakovostno storitev in najboljše povezave do destinacij po vsem svetu,“
pa pravi Adrian Kubicki, izvršni direktor službe za korporativno komuniciranje ter tiskovni predstavnik LOT-a. »Let iz Ljubljane do Kopenhagna prek Varšave traja le štiri ure. Z letalskim prevoznikom LOT bodo lahko potniki iz Ljubljane obiskali tudi številna poljska mesta, kot so Gdansk, Krakov, Rzeszów, Szczecin, Poznan, Vroclav in Katovice, ter podrobneje spoznali čudovito poljsko kulturo,« je še dodal Kubicki.

Predstavnika LOT-a in Aerodroma Ljubljana sta danes v potniškem terminalu s simboličnim prerezom traku odprla letalsko povezavo med slovensko in poljsko prestolnico. Pred vkrcanjem sta nagovorila potnike prvega LOT-ovega leta iz Ljubljane v Varšavo in jim zaželela varno pot. Pred odletom so se lahko še posladkali s torticami na palčkah v barvah prevoznika.


V znamenju nove letalske povezave bo Aerodrom Ljubljana skupaj s prevoznikom LOT v prihodnjih dneh pripravil presenečenje za svojo skupnost na Facebooku. Z malce znanja se bodo lahko njeni člani v nagradni igri potegovali za brezplačen povratni let na relaciji Ljubljana-Varšava za dve osebi in druge privlačne praktične nagrade. Aerodrom Ljubljana šteje na najbolj priljubljenem slovenskem družbenem omrežju že blizu 37.000 prijateljev, ki jim v objavah dnevno približuje letalski svet. Novosti in zanimivosti z letališča, uporabne informacije, ekskluzivne fotografije iz zakulisja, zabavne vsebine in nagradne igre privlačijo različne skupine: letalske navdušence, potnike in obiskovalce letališča, popotnike, pa tudi tiste, ki jih prvi polet v svet še čaka.

Letalske vozovnice lahko potniki kupijo na spletni strani prevoznika, www.lot.com, s pomočjo njihove mobilne aplikacije, kontaktnega centra ali prek drugih prodajnih kanalov.

Sporočilo za medije letalske družbe LOT

Brnik, 1. marec