DomovMediji

Zlati fantje na našem letališču

September je bil zaradi dveh rekordov eden najbolj živahnih mesecev v tem letu. Imeli smo največ potnikov med vsemi septembri do sedaj in največje dnevno število potnikov v zgodovini letališča. A ne glede na rekorde, na katere smo vsi na letališču zelo ponosni, si bomo deveti mesec leta 2017 zapomnili predvsem po zlati medalji naših košarkarjev, ki so jo več kot zasluženo osvojili na evropskem prvenstvu v Istanbulu.

Foto: FIBA 

Zgodba se je za nas pričela že 28. avgusta, ko je z našega letališča proti Helsinkom odpotovala celotna košarkarska reprezentanca. Fantje so bili ob odhodu sproščeni, veseli, z iskricami v očeh. Kot da bi pri sebi že vedeli, da lahko sežejo do zvezd.

Lahko zatrdimo, da je celotno letališče dihalo z reprezentanco skozi celotno prvenstvo. Z vsako tekmo, ki se je odvila, je navdušenje med zaposlenimi še naraščalo, vzdušje na letališču pa je bilo iz dneva v dan bolj živahno – tudi zaradi navijačev, ki so se v vse večjem številu odločali, da gredo v Turčijo podpreti reprezentanco. Tudi nekateri zaposleni na letališču so se udeležili prvenstva in  aktivno navijali celotno prvenstvo – in pri tem imeli celo zelo pomembno vlogo in nalogo. Edo Golob in Gregor Zakotnik sta zagotovo med najglasnejšimi navijači naših košarkarjev, saj sta spremljala tekme z velikim bobnom in bodrila tako ekipo kot navijače ter jim vlivala dodatno energijo.

Vzdušje na letališču je eksponentno naraslo po četrtfinalu, po zmagi nad Latvijo, saj so letalski prevozniki morali z nekaj dodatnimi letali poskrbeti za prevoz navijačev v Istanbul. Po zmagi nad Španijo pa je letališče postalo prava navijaška baza, polna živahnih, glasnih navijačev ter utrujenih, a ponosnih in veselih letaliških delavcev. Ti so namreč poskrbeli, da je naše fante lahko samo v nedeljo šlo spodbujat skoraj 2.000 potnikov. Poleg rednega nedeljskega voznega reda je proti Turčiji odletelo dodatnih 11 letal, samo z največjim med njimi, Boeingom 777-300, je odletelo 332 glasnih navijačev!

Ponosno navijanje za »mojtim« se je obrestovalo, a takoj po zmagi smo v naših glavah že začeli delati načrte za naslednji dan, ko bo potrebno sprejeti navijače in šampione. Kljub dejstvu, da je bil uradni sprejem na Kongresnem trgu v Ljubljani, je Gogija, Luko, Klemna in ostale prvake na letališče prišlo pozdravit okoli dva tisoč ljudi. Vzdušje je bilo nepopisno, veselje in ponos pa je bilo čutiti na vsakem koraku. Šampione je pozdravilo mladi in staro, bili so avtogrami in selfiji, pa fotografiranje in intervjuji. A najbolj zapomnili si bomo široke nasmehe na obrazih tako igralcev kot navijačev, ki so vse te trenutke dihali kot eno, dihali kot Slovenija!