DomovMediji

Fraport Slovenija znova v družbi uglednih delodajalcev

Fraport Slovenija je tudi letos prejel priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za uglednega delodajalca. Poleg uvrstitve med deset najbolj uglednih delodajalcev smo prejeli tudi priznanje za najuglednejšega delodajalca na področju transporta, nabave in logistike. Omenjeni portal je poglobljeno strokovno raziskavo o slovenskih najuglednejših delodajalcih izvedel že sedmič. V raziskavi je sodelovalo več kot 10 tisoč iskalcev zaposlitve, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled slovenskih podjetij na trgu dela. Fraport Slovenija je priznanje prejel že petič, kar je vsekakor potrditev za trud, ki ga družba vlaga v prepoznavnost na trgu. Priznanje je v imenu Fraporta Slovenija prejela Špela Uršič, vodja službe za kadre in izobraževanje.

»Veseli in ponosni smo, da smo že petič - in tretje leto zapored- v družbi uglednih delodajalcev. To je za nas nov, dodaten mejnik v naših trajnostnih prizadevanjih, v odnosih z zaposlenimi in hkrati spodbuda, da bomo v tej smeri tudi nadaljevali. Zaposleni so namreč motor in srce Fraporta Slovenija. Letošnje 20-odstotne rasti prometa – najvišje od vseh letališč v regiji - ne bi mogli doseči, če naši zaposleni ne bi bili sposobni in pripravljeni nenehno premikati meje in postavljati višje cilje,« je povedal poslovodni direktor Zmago Skobir in dodal: »Za takšen uspeh in za kakovostne storitve potrebujemo vrhunsko znanje, izkušnje in prekaljenost, hkrati pa drznost inovativnega razmišljanja. In biti ugleden delodajalec v očeh iskalcev zaposlitve nam olajša iskanje novih kadrov, zato ta naziv jemljemo kot strateško prednost.«

V raziskavi so tudi letos za najuglednejšega delodajalca izbrali Krko, med 10 uglednih delodajalcev so se poleg Fraporta Slovenija uvrstili še (po abecednem redu): Adria Airways, d.d., Akrapovič, d.d., Banka Intesa Sanpaolo, d.d., Banka Slovenije, Bayer, d.o.o., IBM Slovenija, d.o.o., Lek, d.d., Microsoft, d.o.o.