DomovMediji

Vesele praznike in srečno novo leto!

Iztekajoče leto, ki je vsekakor eno naših uspešnejših, si bomo v Fraportu Slovenija zapomnili predvsem po izraziti, po nekaterih kriterijih rekordni rasti prometa. Leto 2017 pa so pomembno zaznamovali tudi preimenovanje družbe v Fraport Slovenija, prevzem nove podobe in napoved širitve obstoječega potniškega terminala.

Podrli smo dva rekorda, oba se navezujeta na september. Ta mesec smo namreč zabeležili največje mesečno število potnikov med vsemi dosedanjimi septembri na našem letališču, obiskalo nas je 180.380 potnikov, kar je, za primerjavo, okoli 30.000 več kot lanskega septembra. 17. septembra pa je naše letališče obiskalo največje dnevno število potnikov do sedaj. To septembrsko nedeljo smo prešteli kar 8372 potnikov. Da smo rekord dosegli ravno na ta dan ni naključje, saj je na isti dan slovenska košarkarska reprezentanca osvojila zlato na evropskem prvenstvu v Istanbulu.

V začetku aprila je povezavo med Ljubljano in Amsterdamom vzpostavil nizkocenovni prevoznik Transavia in sicer s tremi leti na teden, s pričetkom zimskega voznega reda pa je prav tako s tremi leti na teden Adria Airways vzpostavila povezavo s Kijevom. 

Med pomembnejšimi projekti letošnje leto je vsekakor bilo preimenovanje družbe Aerodrom Ljubljana v Fraport Slovenija in prevzem nove podobe v skladu s smernicami skupine Fraport, kar je predstavljalo zadnji pomemben korak v več kot dveletnem procesu integracije v skupino. Hkrati smo napovedali tudi širitev obstoječega potniškega terminala, s katerim bomo odpravili ozka grla, ki nastajajo zaradi naraščajočega števila potnikov in spremenjene strukture prometa. Obstoječe površine potniškega terminala, ki se sedaj razprostirajo na 13.000 kvadratnih metrih, bodo prenovljene in funkcionalno povezane z novim delom. Po širitvi, ki  bo končana spomladi 2020, ko bo terminal predan v uporabo, pa jih bo približno 22.000 kvadratnih metrov.

Zaključuje se projekt prestavitve obvozne ceste ob letališču, v naslednjem letu pa bodo stekli nekateri drugi pomembni projekti v poslovno-logističnih conah, najverjetneje tudi investicija v vadbeni center za Fraportovo letalsko akademijo. Nadaljuje se tudi celovita informacijska prenova letališča, ki bo povečala hitrost, kakovost in učinkovitost naših storitev. 

Vse to pa ne bi bilo možno brez vas, saj ste naša vzpodbuda in najpomembnejši del naše vizije. Pred prazniki se zahvaljujemo vsem, ki ste minulo leto delili z nami. Želimo vam vesel božič ter zdravo in srečno novo leto s tole globalno voščilnico skupine Fraport, ki je nastala v desetih država širom sveta, v katerih ja skupina Fraport prisotna.In pa seveda:
Prijazno. Prijetno. Varno.