DomovMediji

easyJet povezal Ljubljano in berlinsko letališče Tegel

Vodilni evropski letalski prevoznik easyJet je danes predstavil nov direktni let iz Ljubljane na berlinsko letališče Tegel. Potniki iz Slovenije bodo lahko zdaj z easyJetom v največje nemško mesto leteli po cenah, ki se začnejo že pri 20,37 EUR*.

Leti na tej poletni povezavi bodo od 9. avgusta 2018 trikrat tedensko, in sicer ob torkih, četrtkih in sobotah. Vozovnice je že mogoče kupiti na spletnem mestu easyJet.com, v aplikaciji za mobilne naprave easyJet in v sistemu GDS.

Letalski prevoznik easyJet je v svojem poletnem voznem redu, ki bo veljal od 25. marca do 27. oktobra 2018, predstavil 23 novih povezav z letališča Berlin Tegel, za katere je na voljo več kot 3,8 milijona sedežev. EasyJet zdaj ponuja vodilno mrežo povezav iz Berlina s skupaj 95 destinacijami z letališč Tegel in Schönefeld, kar predstavlja odlično priložnost za poslovne in tudi za zasebne potnike.

* Enosmerna voznina na osebo vključno z administrativnimi stroški in stroški kreditnih kartic, če z isto rezervacijo letita dve osebi.Thomas Haagensen, generalni direktor družbe easyJet Europe, je povedal:
»Danes v okviru naše širitve na letališču Berlin Tegel z veseljem predstavljam novo direktno povezavo iz Ljubljane v Berlin. Na tej povezavi že nekaj mesecev ni bilo letov, zato nam je v veliko veselje, da lahko spet povežemo ti glavni mesti. Berlin Tegel je easyJetova tretja povezava z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika, od koder že letimo tudi na letališči London Gatwick in London Stansted. EasyJetova nova baza na letališču Berlin Tegel ponuja hiter dostop do središča Berlina, zato je odlična začetna točka za raziskovanje nemškega glavnega mesta za turiste in tudi za tiste, ki potujejo poslovno.«

Poslovodni direktor Fraport Slovenija, Zmago Skobir, je dejal:
Fraport Slovenija pozdravlja odločitev easyJeta za vzpostavitev redne linije med slovensko in nemško prestolnico. S tem se namreč sledi strategiji razvoja mreže letalskih povezav ljubljanskega letališča s čim več direktnimi leti na različne destinacije. Glede na to, da je Nemčija največja gospodarska partnerica Slovenije, smo prepričani, da bo ta in vse naslednje povezave našega letališča z nemškimi mesti uspešna in da bo bistveno pripomogla tudi k nadaljnji rasti števila nemških turistov v Sloveniji.