DomovMediji

Slovenska bakla na letališču

Le še nekaj dni je do začetka zimskih olimpijskih iger in z mislimi smo že v Koreji. Zaposleni na letališču že nestrpno pričakujemo začetek iger, ko bodo naša srca zopet pospešeno bila za naša dekleta in fante. Tudi slovenska bakla je prepotovala Slovenijo in več kot uspešno opravila svoje poslanstvo, sedaj pa imamo čast, da bo do konca olimpijskih iger žarela prav pri nas.

Slovensko baklo je tako poslovodnemu direktorju Fraport Slovenija Zmagu Skobirju danes predal nosilec bakle, eden najboljših slovenskih hokejistov, Tomaž Razinger, v družbi olimpijca Jožeta Klemenčiča, smučarja tekača, ki je nastopil na igrah v Sarajevu. Zmago Skobir je ob tej priložnosti povedal: »Vesel in ponosen sem, da bo slovenska bakla za čas olimpijskih iger domovala na našem letališču, od koder bo spremila naše športnike in njihove podpornike ter navijače na pot v Korejo. Med našimi zaposlenimi je ogromno zvestih navijačev naših športnikov, zato je biti zadnja točka, ko športniki odhajajo v svet na tekmovanja, in njihov prvi stik z domom, ko se vračajo, izredno velika čast – še posebej ob uspehih, ko celotno letališče prekipeva od ponosa in sprejme športnike z dobrodošlico, kot si jo zaslužijo.«

 

Ljubljansko letališče je zlati partner Olimpijskega komiteja Slovenija, kar je tudi eden izmed razlogov, da smo letališče odeli v olimpijske kroge. Poleg bakle pa smo za potnike in obiskovalce letališča pripravili tudi knjigo želja, kamor lahko vpišejo svoje želje in tako podprejo naše junake, ki bodo z našega letališča odhajali v daljno Korejo. Jutri se odpre tudi razstava izdelkov iz javnega natečaja za izdelavo olimpijskega plakata in upodobitev slovenske bakle, ki ga je lani organiziral Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, v sodelovanju s podjetjem Europlakat. V času olimpijskih iger pa bodo potniki imeli tudi možnost fotografiranja ob bakli in objave fotografij na družbenih omrežjih letališča s ključno besedo #slovenska bakla.