DomovMediji

Objavljen poletni informativni vozni red

V nedeljo bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red. Potniki bodo lahko z ljubljanskega letališča med 25. marcem in 27. oktobrom 2018 z rednimi leti odpotovali na 34 destinacij v 23 držav. Nov vozni red prinaša vzpostavitev osmih novih letalskih povezav, povečanje števila letov na obstoječih linijah in več čarterskih letov kot lani.

Ponudba rednih letov z ljubljanskega letališča bo letos večja kot lani. Trenutno je najavljenih osem novih rednih povezav. Adria Airways načrtuje vzpostavitev novih povezav z Ženevo (tri krat tedensko), Hamburgom (štiri krat tedensko), Düsseldorfom (štiri krat tedensko), Sofijo (tri krat tedensko), Bukarešto (štiri krat tedensko), Durbovnikom (dva krat tedensko) in Bračem (dva krat tedensko). EasyJet pa bo v avgustu vzpostavil še novo redno povezavo z Berlinom. V nemško prestolnico bo tako mogoče poleteti tri krat tedensko.

Trije prevozniki so napovedali tudi večjo frekvenco letov na obstoječih linijah. Adria Airways bo povečala število letov v Pariz (iz sedem na deset tedensko), v Podgorico (iz sedem na enajst tedensko), Kopenhagen (iz pet na sedem tedensko) in Prago (iz štiri na pet tedensko). Poleti napoveduje tudi povečanje števila letov za Skopje, Prištino in Tirano. Število letov bo povečala tudi Transavia. V Amsterdam bo z nizozemskim prevoznikom (razen v juliju in avgustu) mogoče poleteti pet krat tedensko. Dodatni tedenski let je napovedal tudi poljski prevoznik LOT.

K nadaljni rasti prometa bodo v poletnih mesecih prispevali tudi čarterski leti. Trenutna napoved kaže, da bo njihovo število letos 11 % večje kot lani.

Poletni vozni red si lahko ogledate tukaj. Vozni red je informativnega značaja. Zaradi možnosti sezonskih ali operativnih sprememb vas prosimo, da ob rezervaciji pri svojem prevozniku preverite točnost časov odhodov in prihodov.

Zg. Brnik, 24. 3. 2018