DomovMediji

Adria slavnostno odprla sedem novih destinacij

Adria Airways je prehod v poletni vozni red in sedem napovedanih novih destinacij obeležila v nedeljo, 25. marca, s slovesnim odprtjem letalske povezave z bolgarsko prestolnico Sofijo. Ob prvem letu so potnike in prisotne goste nagovorili minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, direktor Adrie Airways, Holger Kowarsch in poslovodni direktor Fraporta Slovenija, Zmago Skobir.

Minister Gašperšič je ob tej priložnosti povedal: »Na Ministrstvu za infrastrukturo z novimi sporazumi o zračnem prometu, ki so podlaga za vzpostavitev rednih letalskih povezav, odpiramo možnosti za letalske prevoznike. Sporazumi ne omogočajo samo vzpostavitve redne letalske povezave, temveč omogočajo letalskim prevoznikom tudi številne poslovne dogovore, kot so npr. sporazumi o delitvi linij. Zadnji dvostranski sporazumi, ki smo jih podpisali so z Združenimi arabskimi emirati in Katarjem in Kitajsko. Za gospodarstvo, zlasti za turizem je dobra povezanost Slovenije z ostalim svetom ključna. Čeprav Adria ni več v slovenskih rokah, jo še vedno doživljamo in občutimo kot nacionalnega prevoznika, zato nam je zelo pomembno, da je njeno poslovanje uspešno.«

Novo pridobitev za ljubljansko letališče je izkoristil tudi predsednik Borut Pahor, ki se je z delegacijo odpravil na delovni sestanek v Sofijo. Letalo slovenskega letalskega prevoznika s pomembnimi gosti na krovu je ob vzletu na pot pospremil vodni pozdrav, ob pristanku pa jih je pričakala nacionalna garda z vsemi državniškimi častmi.

Ljubljansko letališče bo od tega tedna povezano še z Bukarešto in Ženevo, od aprila pa bo po novem povezano še z mestom Hamburg, tja bodo potniki lahko poleteli s 1. 4. 2018, 26. aprila bodo potniki lahko prvič poleteli tudi v Düsseldorf, 27. aprila pa v Dubrovnik. Zadnjo od sedmih novih destinacij, otok Brač, bodo z domačim letališčem povezali 28. aprila, floti ba bodo dodali tudi tri nova letala.