DomovMediji

Iz Ljubljane z easyJetom tudi v Berlin

Nova povezava prevoznika easyJet iz Ljubljane v Berlin dopolnjuje ponudbo nizkostroškovnih letov na ljubljanskem letališču. Potniki lahko v nemško prestolnico poletite trikrat tedensko.

V začetku avgusta je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo prvo easyJetovo letalo z berlinskega letališča Tegel. Britanski nizkostroškovnik po novem na tej relaciji leti trikrat tedensko, in sicer v torek, četrtek in soboto. Potnike prvega prihodnega in odhodnega leta smo posladkali s torticami na palčkah v barvah prevoznika, za medije pa na ploščadi organizirali foto in video termin s posadko letala.

EasyJetova nova povezava z letališčem Berlin Tegel, kjer ima prevoznik tudi bazo, potnikom ponuja hiter dostop do središča Berlina, zato je odlična začetna točka za raziskovanje nemškega glavnega mesta za turiste in tudi za tiste, ki potujejo poslovno. Potniki iz Slovenije lahko z easyJetom v največje nemško mesto letijo po cenah, ki se začnejo že pri 20,37 EUR*. Vozovnice je že mogoče kupiti na spletnem mestu www.easyjet.com.

 
Berlin je tako 34. destinacija - in letos osma nova - kamor lahko z Brnika potniki odpotujejo z rednimi leti. Ponudba novih destinacij na ljubljanskem letališču je v skladu z rastjo prometa in razvojem letališča. Lansko leto je bilo rekordno po številu potnikov, promet pa raste tudi letošnje leto. V prvem polletju je letališče obiskalo 15 odstotkov več potnikov kot v prvi polovici lanskega leta.

Nizkostroškovno ponudbo letov na Brniku poleg easyJeta, ki leti na letališča London Stansted, London Gatwick in Berlin Tegel,  zagotavljata še Wizz Air, in sicer s povezavami na letališči London – Luton in Bruselj – Charleroi ter Transavia s povezavo v Amsterdam. Trenutni delež potnikov, ki potujejo z nizkostroškovnimi leti, je na ljubljanskem letališču 20 odstotkov. Trije nizkostroškovni prevozniki potnikom z Brnika ponujajo skupaj vsaj 25 letov tedensko.

* Enosmerna voznina na osebo vključno z administrativnimi stroški in stroški kreditnih kartic, če z isto rezervacijo letita dve osebi.