DomovMediji

Mladi olimpijci razmigali letalske potnike

Evropskemu tednu športa, ki v Sloveniji letos poteka že četrtič, se na ljubljanskem letališču pridružujemo kot aktivno letališče. Med 23. in 30. septembrom v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije na pomen telesne dejavnosti opominjamo potnike in sodelavce ter jih spodbujamo k aktivnejšemu življenju. Za priprave so poskrbeli mladi slovenski olimpijci, ki so potnikom v živo prikazali, kako lahko z razgibavanjem pred ali med poletom izboljšajo svoje počutje.

V okviru Evropskega tedna športa sta Fraport Slovenija, zlati partner Olimpijskega komiteja Slovenije, in OKS združila moči pri osveščanju potnikov o pomenu gibanja. Na ljubljanskem letališču, ki se je v tem času prelevilo v aktivno letališče, na več točkah v terminalu potnike spodbujamo, naj bodo aktivni na poti. Napotki za prilagojene raztezne in krepilne vaje, pripravljene pod okriljem OKS, so prikazane na oglasnih površinah, digitalnih zaslonih in zgibankah. Potniki lahko za boljše telesno počutje tako poskrbijo kar med potovanjem, v terminalu ali na letalu.

V ponedeljek so aktivno letališče obiskali člani slovenske mladinske olimpijske reprezentance Buenos Aires 2018. Potnikom, ki so čakali na lete v Bruselj, Helsinke in Frankfurt so v živo predstavili raztezne in krepilne vaje za na pot. Tistim, ki so potovanje z letalom nadaljevali naprej po svetu, so svetovali, da izvajanje vaj ponovijo vsakih 50 minut. Potniki so bili aktivne popestritve med čakanjem na let veseli, še posebej pa so bili navdušeni nad družbo simpatičnih mladih športnikov. Njihove odzive si lahko ogledate v videu spodaj.

Posebno komunikacijsko kampanjo smo pripravili tudi za zaposlene v Fraportu Slovenija, ki te dni za boljše telesno počutje na delovnem mestu skrbijo z 10 minutno telovadbo. Ta vključuje kombinacijo krepilnih in razteznih vaj, in sicer proste vaje in vaje ob steni, vaje ob mizi in vaje s stolom.

Promocija zdravja je v Fraportu Slovenija v odnosu do zaposlenih eden od pomembnih strateških ciljev na področju sistema varnosti in zdravja pri delu. Velik poudarek dajemo spodbujanju aktivnega preživljanja njihovega prostega časa. V skladu z letnim načrtom podjetje zagotovi sredstva za različne športne aktivnosti, med katerimi sta najbolj priljubljeni tek in kolesarjenje. V letu 2017 so na različnih športnih prireditvah zaposleni skupaj pretekli kar 792 km in prekolesarili 1.400 km.   

Več o Evropskem tednu športa lahko preberete na spletnih straneh ewos.olympic.si.

Foto: Aleš Fevžer

Zg. Brnik, 27. 9. 2018