DomovMediji

Prehajamo na zimski vozni red

Potniki bodo lahko z Brnika od 28. oktobra 2018 do 30. marca 2019 potovali z 10 rednimi letalskimi prevozniki in 221 rednimi leti na teden neposredno na 25 destinacij v 19 držav. Nova bo povezava ruskega letalskega prevoznika Aeroflot v Moskvo.

Domači prevoznik Adria Airways bo letel na 17 destinacij (Amsterdam, Bruselj, Copenhagen, Dunaj, Dusseldorf, Frankfurt, Moskva, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Sofija, Tirana in Zürich).

Nizkostroškovni prevoznik easyJet v zimskem voznem redu nadaljuje z novostjo iz poletne sezone in ohranja tri tedenske lete v Berlin. Ob tem bo štirikrat tedensko letel na londonsko letališče Gatwick, vsak dan pa na letališče Stansted. Nizkostroškovnik Wizz Air bo punujal dva leta tedensko v Bruselj (Charleroi) in štiri v London (Luton). Nizozemska Transavia ohranja pet tedenskih povezav z Amsterdamom. Air Serbia bo v Beograd iz Ljubljane ponujala 12 letov tedensko, 10 na teden pa jih bo pozimi v Istanbul opravil Turkish Airlines. Potniki lahko s prevoznikom Air France šestkrat tedensko poletijo v Pariz, z LOT Polish Airlines pa vsak dan v Varšavo. Montenegro Airlines bo štirikrat v tednu Ljubljano povezoval s Podgorico.

Prihaja Aeroflot
V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska  povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Za slovenske potnike bo Aeroflotova povezava z Moskvo zaradi dobre mreže poletov odlično izhodišče za nadaljnja potovanja tako po Rusiji kot v države nekdanje Sovjetske zveze in v Azijo. Prvi let bo Aeroflot opravil že to nedeljo, 28. oktobra.
 

Informativni vozni red

PRIHODI ZIMA 2018

ODHODI ZIMA 2018

Izrazita rast prometa se nadaljuje
Izrazita rast prometa na letališču se tudi v drugi polovici leta nadaljuje, obeta pa se, da bo leto 2018 najbolj prometno v zgodovini ljubljanskega letališča. Rekordni mesec v letošnjem letu in v zgodovini letališča nasploh je bil avgust z 202.131 potniki.
V devetih mesecih letošnjega leta je bilo na letališču oskrbljeno 1.424.352 potnikov, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani za 9,7 odstotka več. Število premikov letal se je v tem obdobju povečalo za 4,9 odstotka, skupnega tovora pa je bilo v devetih mesecih letošnjega leta za 3,9 odstotke več kot lani.

Brnik, 26. oktober 2018