DomovMediji

Zimski vozni red letov 2018/2019

Potniki bodo lahko z Brnika od 28. oktobra 2018 do 30. marca 2019 potovali z 10 rednimi letalskimi prevozniki in 221 rednimi leti na teden neposredno na 25 destinacij v 19 držav. Nova je povezava ruskega letalskega prevoznika Aeroflot v Moskvo.

Domači prevoznik Adria Airways bo letel na 17 destinacij (Amsterdam, Bruselj, Copenhagen, Dunaj, Dusseldorf, Frankfurt, Moskva, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Sofija, Tirana in Zürich).

Nizkostroškovni prevoznik easyJet v zimskem voznem redu nadaljuje z novostjo iz poletne sezone in ohranja tri tedenske lete v Berlin. Ob tem bo štirikrat tedensko letel na londonsko letališče Gatwick, vsak dan pa na letališče Stansted. Nizkostroškovnik Wizz Air bo punujal dva leta tedensko v Bruselj (Charleroi) in štiri v London (Luton). Nizozemska Transavia ohranja pet tedenskih povezav z Amsterdamom. Air Serbia bo v Beograd iz Ljubljane ponujala 12 letov tedensko, 10 na teden pa jih bo pozimi v Istanbul opravil Turkish Airlines. Potniki lahko s prevoznikom Air France šestkrat tedensko poletijo v Pariz, z LOT Polish Airlines pa vsak dan v Varšavo. Montenegro Airlines bo štirikrat v tednu Ljubljano povezoval s Podgorico.

Novost: Z Aeroflotom dnevno v Moskvo
V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska  povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se je po petnajstih letih vrnil na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Za slovenske potnike bo Aeroflotova povezava z Moskvo zaradi dobre mreže poletov odlično izhodišče za nadaljnja potovanja tako po Rusiji kot v države nekdanje Sovjetske zveze in v Azijo. Več>>
 

Informativni vozni red

PRIHODI ZIMA 2018

ODHODI ZIMA 2018

Izrazita rast prometa se nadaljuje
Izrazita rast prometa na letališču se tudi v drugi polovici leta nadaljuje, obeta pa se, da bo leto 2018 najbolj prometno v zgodovini ljubljanskega letališča. Rekordni mesec v letošnjem letu in v zgodovini letališča nasploh je bil avgust z 202.131 potniki.
V devetih mesecih letošnjega leta je bilo na letališču oskrbljeno 1.424.352 potnikov, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani za 9,7 odstotka več. Število premikov letal se je v tem obdobju povečalo za 4,9 odstotka, skupnega tovora pa je bilo v devetih mesecih letošnjega leta za 3,9 odstotke več kot lani.