DomovMediji

Novost: Aeroflot vsak dan v Moskvo

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se je petnajstih letih vrnil na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Za slovenske potnike je Aeroflotova povezava z Moskvo zaradi dobre mreže poletov odlično izhodišče za nadaljnja potovanja tako po Rusiji kot v države nekdanje Sovjetske zveze in v Azijo.
 
 
Prvo letalo smo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pričakali 28. oktobra, ob 10:45. Prihod si lahko ogledate v videu. Pozdravili smo ga z vodnim krstom letaliških gasilskih vozil, prve potnike in posadko pa posladkali s torticami na palčkah v barvah prevoznika.
 
Vitaly Saveliev, predsednik uprave Aeroflota, je ob vzpostavitvi linije povedal:
“Aeroflot se uvršča med vodilne svetovne letalske prevoznike in širi svojo mrežo poletov. To zimo bomo odprli številne nove povezave in povečali število poletov na priljubljenih obstoječih. Veseli nas, da potnikom lahko ponudimo nove mednarodne povezave in polete do priljubljenih turističnih destinacij, s čimer se širi možnosti potovanja z Aeroflotom tako za poslovne kot turistične potnike.”
 
 
Prihod Aeroflota je z navdušenjem pozdravil tudi poslovodni direktor Fraporta Slovenija, Zmago Skobir, ki upravlja z ljubljanskim letališčem:
»Aeroflot je zaupanja vreden letalski prevoznik s sodobno floto letal, ki ga po petnajstih letih ponovno pozdravljamo na ljubljanskem letališču. Od povezave si obetamo do 50.000 dodatnih potnikov letno. Aeroflot je močna blagovna znamka, ki bo nedvomno pozitivno vplivala na prepoznavnost Slovenije v Rusiji in na dotok ruskih turistov v Slovenijo. Ruski potniki so tradicionalno dobri potrošniki, zato pričakujemo, da bo njihov prispevek k turističnemu izkupičku Slovenije izdaten. Za slovenske potnike je Aeroflotova povezava z Moskvo zaradi dobre mreže poletov odlično izhodišče za nadaljnja potovanja tako po Rusiji kot v države nekdanje Sovjetske zveze in v Azijo.«
 
 
Aeroflotova letala bodo z moskovskega letališča Sheremetyevo odletela vsak dan ob 8:30 in prispela na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana ob 10:30. Povratni let iz Ljubljane je na voznem redu ob 11:30, prihod na Sheremetyevo pa ob 15:25. Navedeni časi so lokalni.
 
Za več informacij o letih in rezervacijo letalskih vozovnic lahko potniki pokličejo Aeroflotov kontaktni center na +7-495-223-5555 ali obiščejo njihovo spletno stran www.aeroflot.ru.
 
 
O Aeroflotu
Aeroflot je ruski nacionalni prevoznik in ponosen član globalne povezave letalskih prevoznikov SkyTeam. Leti na 146 destinacij v 52 držav.
V Aeroflotovi floti je 250 letal. Ponaša se z najmlajšo floto med vsemi letalskimi družbami na svetu, ki letijo z več kot 100 letali. V letu 2017 je družba prepeljala 32,8 milijona potnikov (50,1 milijona potnikov pa je potovalo v Aeroflotovi skupini pridruženih družb).
Aeroflot se ponaša s štirimi zvezdicami, ki jih podeljuje Skytrax in je bil v letu 2018 že sedmič imenovan za najboljšega letalskega prevoznika Vzhodne Evrope (Skytrax World Airline Awards). Ameriško letalsko združenje APEX je Aeroflotu dodelilo pet zvezdic.
Več: www.aeroflot.com