DomovMediji

Fraportu Slovenija nagrada za najboljšega zaposlovalca v regiji

Javna agencija SPIRIT Slovenija je letos že trinajstič podelila priznanja za najboljše tuje investitorje oz. podjetja s tujim kapitalom, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Fraport Slovenija je ponosni prejemnik nagrade v kategoriji »najboljši zaposlovalec«.

»Dejavnost in strateški cilji družbe Fraport Slovenija zahtevajo zaposlene z vrhunskim specializiranim znanjem, izkušnjami, pripadnostjo in sposobnostjo sodelovanja ter inovativnega razmišljanja. Brez takšnih sodelavcev družba ne bi mogla napredovati že več kot pol stoletja. Fraport Slovenija ne le, da zagotavlja varno in stabilno zaposlitev, še več, ponuja prijetno in nadstandardno delovno okolje,« je ob priznanju povedal poslovodni direktor Zmago Skobir.

Nagrado je v imenu Fraporta Slovenija prevzela Špela Uršič, vodja službe za kadre in izobraževanje, ki je ob prevzemu povedala: »Nagrada nas navdaja s ponosom. V preteklem letu smo veliko zaposlovali, še več energije pa usmerjali v ustvarjanje pogojev, da bi se zaposleni na delovnem mestu dobro počutili. To priznanje nam veliko pomeni, obenem nas motivira in dokazuje, da delamo dobro.«

Strokovna komisija, ki je že trinajsto leto zapored izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo najmanj 50 zaposlenih in od lanskega poslovnega leta niso zmanjševala števila zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa je vsaj 35.000 EUR. Podjetja morajo poslovati z dobičkom, imeti visoko bonitetno oceno in ne smejo biti davčni neplačniki. V izbor se niso uvrstila podjetja, v katerih je delež tujega lastnika manjšinski in tista, v katerih je bila združitev ali pripojitev izvedena pred kratkim. Pri izboru je komisija upoštevala tudi model Bisnode Failure, ki napoveduje verjetnost neuspeha v prihodnjih 12 mesecih.

Poleg Fraporta Slovenija so nagrade prejeli še: RLS, d. o. o., Komenda, v kategoriji raziskovalno-razvojna naravnanost in odličen poslovni rezultat, BOSCH REXROTH, d. o. o., Škofja Loka, v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji ter posebno priznanje za novo greenfield investicijo v logistični center podjetje cargo-partner, d. o. o., Ljubljana. Vsem nagrajencem čestitamo!

Video s podelitve nagrad

Brnik, 27. november 2018