DomovMediji

Ponudba letov se povečuje, prihaja British Airways

 

Znana je že prva novost poletnega voznega reda 2019. V vrhuncu poletne sezone bo ponudbo letov na ljubljanskem letališču obogatil British Airways. V poletnem voznem redu, od 15. julija do 2. septembra prihodnje leto, namerava britanski letalski prevoznik dvakrat tedensko leteti med Londonom in Ljubljano, in sicer v ponedeljek in petek. S privlačnim urnikom bo ne le zbližal obe prestolnici, temveč približal Slovenijo svetu. Letališče Heathrow je eno najbolj prometnih svetovnih vozlišč, od koder je mogoče potovanja nadaljevati po celem svetu.

Pri prevozniku napovedujejo, da bi se letenje v visoki sezoni ob dobrem polnjenju lahko raztegnilo na večje število tedenskih frekvenc in na daljše časovno obdobje.

Napoved nove povezave je Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija, pozdravil z naslednjimi besedami: »Vrnitev British Airways na naše letališče je plod dolgoletnih prizadevanj ljubljanskega letališča in slovenskega turizma. Prepričani smo, da bo ena najbolj zaupanja vrednih znamk na področju letalskih prevozov še dodatno vplivala na prepoznavnost Slovenije kot turistične destinacije na angleškem trgu in hkrati na priljubljenost Slovenije, kot turistične destinacije, med angleškimi turisti. Velika dodana vrednost je, ker BA leti na letališče Heathrow - enega najpomembnejših svetovnih vozlišč, ki je odskočna deska na vse svetovne destinacije.«

 

British Airways je nosilna družba letalske alianse One world, ki se po 18 letih vrača na ljubljansko letališče. V Ljubljano bodo leteli s 180-sedežnim letalom Airbus 320.
 


Predviden vozni red (po lokalnem času):

London Heathrow (Terminal 5) – Ljubljana, št. leta: BA 690, ponedeljek in petek, 16:20 – 18:35
Ljubljana - London Heathrow (Terminal 5), št. leta: BA 691, ponedeljek in petek, 19:20 – 21:35

Vozovnice so že v prodaji. Rezervirati jih je mogoče na spletni strani: ba.com.

Brnik, 6. december, 2018