DomovMediji

Fraport Slovenija tudi letos v vrhu najuglednejših zaposlovalcev

Največji zaposlitveni portal Mojedelo.com je že osmič izvedel poglobljeno strokovno raziskavo o slovenskih najuglednejših delodajalcih in danes tudi podelil priznanja. V raziskavi sodeluje več tisoč iskalcev zaposlitve in ti so Fraport Slovenija tudi letos uvrstili v vrh uglednih delodajalcev v državi. Fraport Slovenija je priznanje prejel šestič in četrto leto zapored, kar je odraz naših dolgoletnih prizadevanj ter naše prakse, ki temelji na trajnostnih odnosih z zaposlenimi. Priznanje je hkrati potrditev za trud, ki ga družba vlaga v prepoznavnost na trgu. Priznanje je v imenu Fraporta Slovenija prevzela Špela Uršič, vodja kadrov in izobraževanja.


Foto: Klavdija Žitnik

O priznanju je poslovodni direktor Zmago Skobir dejal: »To priznanje nam veliko pomeni. Dejavnost in strateški cilji družbe Fraport Slovenija namreč zahtevajo dober strokoven kader z vrhunskim specializiranim znanjem. Da bi pritegnili najboljše kadre, našim zaposlenim nudimo nadstandardne delovne pogoje ter varno in stabilno zaposlitev. Skrb za zaposlene je pri nas strateškega pomena in vsebuje od razmer na delovnem mestu, varnosti in zdravja, spodbujanja talentov, izobraževanja do kulturnih in rekreativnih dejavnosti.«

V Fraportu Slovenija smo v zadnjem obdobju veliko zaposlovali, število zaposlenih se je v tem obdobju povečalo z dobrih štiristo na 483, kar je predvsem posledica rasti prometa – v 2018 smo dosegli nov rekord v številu potnikov – in dobrih poslovnih rezultatov. Obenem smo veliko energije usmerjali tudi v ustvarjanje še boljših delovnih pogojev.

V raziskavi so letos za najuglednejšega delodajalca zopet izbrali Krko, med najbolj ugledne delodajalce pa so se poleg Fraporta Slovenija uvrstili še: Microsoft, Telekom Slovenije, IBM Slovenija, Banka Slovenije, ministrstva RS, Akrapovič, Dars, A1 Slovenija, Bayer, Lek in Zavarovalnica Triglav.

Zg. Brnik, 22. januar 2019.