DomovMediji

Razveselili smo več kot 15.000 zvezd letališča

V letu 2018 je preko ljubljanskega letališča potovalo največ potnikov v njegovi zgodovini, več kot 1,8 milijona. Ta mejnik je želel Fraport Slovenija, upravljavec letališča, praznovati s tistimi, ki so zanj najbolj zaslužni – svojimi zaposlenimi, poslovnimi partnerji in seveda potniki. Zvezde letališča smo zato nagovarjali in vpletali v okviru posebne komunikacijske kampanje in številnih spremljajočih aktivnosti ter se jim tako zahvalili za njihov doprinos.

Za potnike smo v decembru pripravili vsebine, razvajanje in darilca, ob katerih so se počutili nekaj posebnega, kot prave zvezde letališča. Za pomoč pri širjenju prazničnega vzdušja smo poprosili mojstra obdarovanja, Božička in njegove pomočnike. S škratoma so potnike presenečali s prednostnim prehodom varnostne kontrole, brezplačnim vstopom v poslovni salon ali razvajanjem dlani v butiku L'Occitane. Posladkali so jih s prazničnimi piškoti in skupaj nazdravili s šampanjcem. V mednarodnem prostoru potniškega terminala so se lahko zabavali v več vrstah aktivnosti. S pomočjo naprave za enostavno mešanje glasbe različnih žanrov so lahko ustvarili svoje melodije in si jih shranili na svojo napravo, na večjem zaslonu pa preizkusili svoje spretnosti v igrici z letali. Za posebno doživetje je poskrbel še umetnik, ki je potnike med čakanjem na let upodobil v karikaturah. Edinstven spomin na letališče so lahko na letalo odnesli v priročni darilni embalaži.

Dogajanje smo ujeli na video, ki smo ga premierno predstavili na družbenih omrežjih, na ogled pa je bil tudi na spletni strani letališča in na letaliških monitorjih.  

Dodatno smo praznično vzdušje v potniškem terminalu pričarali z okrasitvijo. Velike zvezde v prazničnih barvah so potnike spremljale v vseh delih terminala. Sporočilokampanje so lahko potniki in obiskovalci zasledili tudi na letaliških oglasnih površinah in drugih medijih.

Zvezde letališča so bili tudi zaposleni, ki so se v slogu zvezd družili na interni novoletni zabavi z zvezdniško rdečo preprogo s fotografom, rekord pa proslavili s polnočno torto. V decembru jih je na delovnem mestu presenetila Božičkova snemalna ekipa, kjer so skupaj ugotavljali, kdo je za njih zvezda letališča, najboljši odzivi pa so se zbrali v videu, ki so si ga zaposleni lahko premierno ogledali na zabavi.

Poslovnim partnerjem se je Fraport Slovenija zahvalil v tiskanih in elektronskih voščilnicah ter jih obdaril s šampanjcem in domačimi piškoti. V njihovih prostorih smo jih presenetili še s sladko zvezdniško pregreho – torticami na palčkah.

S praznovanjem rekordnega leta smo nadaljevali tudi v začetku leta 2019. Sledilce na naših družbenih medijih in uporabnike naše spletne strani smo v spletni nagradni igri povabili v družbo košarkarskih super zvezd Gorana Dragića in Luke Dončića. Na prvi NBA obračun košarkarskih asov je iz Ljubljane v Miami želelo poleteti več kot 7.800 uporabnikov. 

Skupno je kampanja dosegla več kot 500.000 ogledov. V zahvalo za njihovo pomoč pri rekordnem uspehu smo z edinstveno izkušnjo razveselili več kot 15.000 zvezd letališča.

Zg. Brnik, 28. 3. 2019